Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '19

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Yağlı Kılbiber Turşusu

Probiyotik sınıfının faydalı yiyeceği turşu. Bağışıklık sisteminin güçlendiricisi, kansere karşı koruyucusu, sindirim sistemine faydalı, kalp damar sağlığının şifası turşularımız..

Genellikle kışa girerken kurulur. Bekleme süresi sonunda mayalanır, tatlanır. Bir nevi yaz sebzelerini kışa saklama usulüdür. Kışın yemeklerin yanında sofraya hem görsellik hem lezzet katar.

Peki yazın turşu yenmez mi? Tabiki de yenir. Yazın sıcaktan  dolayı saklamak zor olur .Ama buzdolabına girecek şekilde bir cam kavanoza yapıp, olmasını buzdolabında bekleyebilirsiniz.

Bir de daha kolay bir turşu tarifim var ki birgün sonra sofranızda. Bu nefis yaz turşusunu kesinlikle tavsiye ediyorum. Hem turşu, hem salata, hem de kahvaltılık olur.

Malzemeler:

1 kg  sivri kıl biber, 1 su bardağı üzüm sirkesi, 1 su bardağı zeytinyağı, 5 diş sarımsak ,1 yemek kaşığı kayatuzu, 1 tutam maydanoz

Yapılışı:

Öncelikle biberlerin fazla uzun saplarını kesip yıkayıp süzgece alalım. Tencereye 1 su bardağı üzüm sirkesini koyup ısıtalım. Isınınca biberleri koyalım. Kısık ateşte çevirerek biberleri sarartalım. Fakat çok fazla pişirmeyelim ,erimesin. Daha sonra soğumaya bırakalım. Soğuyunca sarımsakları küçük küçük doğrayalım. Zeytinyağını, doğranmış maydanozu ve tuzu ilave edip karıştıralım. Saklama kabına alıp bir gece buzdolabında bekletelim. Ertesi gün yağlı kılbiber turşunuz hazır. Seviyorsanız acı biber ile de yapabilirsiniz. .On gün içinde tüketilmesini tavsiye ederim. Kışa saklanmaz ama yazın müdavimi olacak sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Afiyet olsun..

 
Toplam blog
: 28
: 313
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..