Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '11

 
Kategori
Mizah
 

Yağma yasası - Milletvekillerine tatlı emeklilik --

Milletvekillerinin Emekli Maaşına Meclis TV’nin yayının sona ermesinden, gece saat 00’dan sonra  % 100 e yakın orada zam yapılması karşısında neslinde ve soyunda milletvekili olmayanların tümü ama tüm vatandaşların ne düşündüğü ve söylediği bir kamuoyu araştırması yapılırsa daha net öğrenilebilinir.

Bu Kanun teklifini veren ve kanunlaşmasını sağlayan milletvekillerinden Ahirette şikayetçi olacağım ve hakkımı helal etmiyorum… Tabi biliyorum içlerinden bazıları kasıklarını tutarak gülüyorlardır. Sal…  bak diye…

Türk Edebiyatında “Hamamın Namusu” ile ilgili birçok hikaye vardır; araştıranlar öğrenebilir.

Tabiî ki ; TBMM nin Sayın Başkanı Cemil ÇİÇEK’e düşen görev TBMM nden çıkan Kanunları savunmaktır. Ama bu sefer kantarı topuzu iyice kaçmıştır. Sayın ÇİÇEK çıkan bu YAĞMA YASASINI savunurken “üyelerinin geçinemediklerini söylemektedir”. Onun için mi Meclisin o geyik derisinden yapılmış koltuklarında oturan sayın üyeler tekrar tekrar tekrar aday olup oraya gelmek istiyorlar? Eğer öyle ise bu kanunu savunan kendilerine göre haklı zevat derhal istifa etmelidirler, merak etmesinler, hiçbirinin yeri doldurulmaz değildir. Milletvekili seçilme sıfatına haiz herkes o görevi yapar, zaten görevleri sadece parmak kaldırıp indirmek, çoğunlukla Hükümet tarafından hazırlanan kanun teklifleri üzerinde parmak kaldırmak değil midir?

Hiçbir milletvekilinin seçmene borcu da yoktur. Hemen hemen hepsi Parti Genel Başkanları tarafından seçilmiş kişiler değil mi? Neymiş efendim milletvekilleri gelen misafirlerini ağırlıyormuş, koskoca bir yalan! Ağırladıkları kendi yakın akrabaları veya arkadaşlarından veya mütahitlerden başkası değildir.

Bir başka konuda bu YAĞMA YASASI kanunlaşırsa CHP ANAYASA MAHKEMESİ’ne gidecekmiş… Hadi canım sende… Azıcık hukuk bilgisi olanlar dahi bilmektedirler ki ; kişinin devlete karşı KAZANILIMIŞ HAKLARI daima geçerlidir, geriye işlemez …

Kısaca; Anayasa Mahkemesi bu kanunu bozsa bile zamlı maaşları almaya devam edeceklerdir, Ayrıca Anayasa Mahkemesinin gündemi o kadar dolu ki 10 sene önce yapılan başvurular dahi sıradadır. Zannediyorum aynı konuda 1997 yılında yapılan bir kanunu bile daha gündemine almadılar.

Bu konuda yeni bir kanun hazırlansa ve kabul edilse bile eskiye dönüş mümkün değildir.

Yapılması gereken ; “Kamu vicdanını yaralar” diye şike yasasını veto eden Cumhurbaşkanı Gül’ün bu YAĞMA YASASI’nı veto etmesidir. 

 
Toplam blog
: 26
: 3666
Kayıt tarihi
: 02.03.07
 
 

Eskişehir doğumluyum, bütün öğrenim hayatım Eskişehir'de geçdi... Kaç iş değiştirdiğimi ben bile ..