Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Yağmacılar, Ramazan ve 30 Ağustos

Yağmacılar, Ramazan ve 30 Ağustos
 

Kim kaldi dogrulari bize hatirlatacak!


Bu mübarek Ramazan aylarında vatanımızı kurtaran tüm şehitlerimize ve başta Mustafa Kemal Ataturk`ün ruhlarına rahmet diliyorum ve ayrıca yine bu mübarek ramazan aylarında kendini kaybetmiş, başkalarının felaketlerinden faydalanacak kadar aciz olan insanlarada Allahın akıl fikir vermesini diliyorum.

Kur`an`da çok güzel bir ayette onların kalp gözleri kapalıdır der. Dilerim milletimizin kalp gözü daha kapanmamıştır!

Kim kimin malını yağmalıyor! Fiili olarak sel felaketinde bazılarının yağmalaya çalıştığı mallar ve bazı kendini bilmezlerin ideal olarak yağmaya çalıştığı bu memleket kaç gün sizi doyuracak? Kaç gününüzü daha garanti altına alabileceksiniz? Kaç akrabanızı doyuracak, kaç velinize hizmet edeceksiniz? Yedikleriniz işkembelerinizi doldururken ruhunuzu boşaltıyor farkında mısınız?

Bizleri dünümüzü aratacak hale getirdiler, kaldı ki dünümüzde iça açıcı değildi, darbelere, isyanlara, baskılara, oyunlara çok evlat feda ettik. Ne garip günler yaşıyoruz, ve bir o kadar anlamlı; tabii görmek isteyene…

Türkiye sel ve deprem felaketleriyle başademezken, politik stress de buna tuz biber ekliyor. Bir taraftan bazı densizler ağzına geleni sırf ortalık karışsın diye söyüuyor, diğer taraftan bazı okumuş okumamış cahillerde popülerlik aşkıyla onlara çanak tutuyor.

Biz bir açılım lafıyla karıştırılıp, ayrıştırılıyor, sindiriliyor, sinirlendiriliyor, korkutuluyoruz. Zaten amaçda bu; akılları karıştırmak, bildiklerimizden şüpheye düşmek. Kimin malını kim veriyor? Kim alacağını sanıyor?

Biz soruna çözüm bulduk diyorlar, sonrada kaçıp kovalamaca oynuyorlar?? Dinliyoruz, dinliyoruz ama acaba biz bir şey duymuyor muyuz, yoksa ortada çalınan bir kaval bile mi yok? Hayır bir de kral çıplak diyecek çocuklarda korkutuluyor!

İnsanlar ne zaman anlayacaklar bu vatan hepimizin, –rahmetli dedemin söylediği çok güzel bir sitemdeki gibi- Samanlık yanacak ama farelerinde anası ağlayacak!

“Şüphesiz ki, bir toplum kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.” (Ra’d, 11)

 
Toplam blog
: 10
: 2574
Kayıt tarihi
: 25.10.06
 
 

Ben Meryl, 2001 yilindan beri, kendim icin yasamak istedigim icin geldigim Londra`da yasiyorum. ..