Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '12

 
Kategori
İnançlar
 

Yahudi-Hristiyan Cennet'e girmeyecek

Yahudi-Hristiyan Cennet'e girmeyecek
 

Kimi cemaatler sırf siyasi otoriteyi elde tutmak için ve belki de Siyonistlerin verdiği görevleri yerine getirmek amacıyla “Hıristiyan ve Yahudi de Cennet’e girecek.” Diyor. Oysaki Allah(C.C.) Kelam-ı Kadim (Kur’an-ı Kerim)’inde; "Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları velî edinmeyin! Onlar ancak birbirlerinin velisidirler. Sizden kim onları velî edinirse o da onlardandır. Allah böylesi zalimleri doğru yola iletmez." (Maide Suresi 51. Ayet) diyor.  Allah(C.C.) sonucu alenen söylemişken ve Yahudi ve Hıristiyanla muhabbeti bile yasak etmişken çıkıp da Yahudi ve Hıristiyan cennete girecek demek Kur’an-ı Kerim’i ve Allah(C.C.)’ın emirlerini reddetmektir.

Yine Allah(C.C.) kutsal kitabında;

 “Biz sana apaçık âyetler indirdik. Onları yoldan çıkan sapıklardan başkası inkâr etmez.” (Bakara Suresi 99. Ayet)

“Allah'ın âyetlerini inkâr edenleri, haksız yere peygamberleri öldürenleri, adaleti isteyip yaymak isteyenlerin canlarına kıyanları, can yakıcı bir ceza ile müjdele! İşte onların bütün yaptıkları, dünyada da, âhiret'te de boşa gitmiştir. Kendilerini bu halden kurtaracak hiçbir yardımcıları da yoktur.”(Âl-i İmran Suresi 21-22.Ayet)

“Kâfir olup âyetlerimizi yalan sayanlar ise cehennemliktirler.”(Maide Suresi 10. Ayet)

“Âyetlerimizi yalan sayanlar, karanlıklar içinde olan birtakım sağırlar ve dilsizlerdir. Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola koyar.”(En’âm Suresi 39. Ayet)

“Âyetlerimizi yalan sayanlar ve onları kabule tenezzül etmeyenler ise, işte onlar cehennemliktirler. Hem de orada ebedî kalacaklardır.” (A’raf Suresi 36. Ayet)

“Âyetlerimizi yalan sayanlara ve onları kabule tenezzül etmeyenlere gök kapıları açılmayacak ve deve iğne deliğinden geçmedikçe onlar da cennete giremeyeceklerdir. İşte Biz, suçlu kâfirleri böyle cezalandırırız!” (A’raf Suresi 40. Ayet)

“Âyetlerimizi yalan sayanları, farkına varamayacakları şekilde yavaş yavaş helâke yaklaştırırız.” (A’raf Suresi 182. Ayet)

“Olsa olsa dünyada az bir zevk alır, ama sonunda Bizim huzurumuza dönerler. Sonra Biz de inkâr ve nankörlüklerinden ötürü o çok şiddetli azabı onlara tattırırız.”(Yûnus Suresi 70. Ayet)

“Âyetlerimiz karşılarında açık açık birer delil olarak okunduğunda kâfirlerin yüzündeki inkârcı tavrı hemen fark edebilirsin. Öyle ki, nerdeyse kendilerine âyetlerimizi okuyanlara saldıracak olurlar. De ki: Sizi bundan da beter kızdıracak olan şeyi de bildireyim de görün: "İşte cehennem! Allah onu kâfirlere vâd etmiş bulunuyor. Ne kötü bir sondur o!"”(Hacc Suresi 72. Ayet)

Diyerek Kelam-ı Kadim olan Kur’an-ı Kerim’in bir ayetinin bile inkâr edilmesinin nelere sebep olacağını açıklamıştır. Oysaki Yahudi-Hıristiyan Cennet’e girecek diyenler Maide Suresi 51. Ayet’i inkâr etmiş oluyorlar. Unutmayalım! Kur’an-ı Kerim de bir ayeti inkâr etmek Kur’an-ı Kerim’in tamamını inkâr etmek ile eşdeğerdir.

Peki, onlar(Hıristiyan ve Yahudiler) hiç mi Cennet’e giremez?

Elbette girebilirler. Son ve hak din olan İslam’ı kabul ederek İman eden herkes Cennet’e girmeye aday(Girip girmeyeceğini Allah(C.C.) bilir.) bir insan olur. Allah(C.C.) bu konu hakkında da Kelam-ı Kadim(Kur’an-ı Kerim) de “Ancak şu var ki dönüş yapıp iman edenler güzel ve makbul işler işleyenler bundan müstesnadır. Allah onların kötülüklerini iyiliklere, günahlarını sevaplara çevirir. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur).” (Furkan Suresi 70. Ayet) Diyerek açıkça belirtmiştir ki İman eden herkes Cennet’e girmeye aday bir insan olacaktır.

Allah(C.C.) onlara doğru yolu göstersin ve kendisine tefviz eden mümin bir kul haline getirsin inşallah…“Ey ulu Rabb’im sen beni, senin Kelam-ı Kadim’ini, Hadis-i Kutsi’lerini inkârdan koru, H.Z. Muhammed(S.A.V.)’in Hadis-i Şerif’lerini inkârdan koru. Yalnız sana inanır, yalnız sana kulluk ederim.”

20/06/2012

Engin DİNÇ

 
Toplam blog
: 65
: 2401
Kayıt tarihi
: 27.07.12
 
 

1988 İstanbul doğumlu. Adalet Bakanlığı'nda göreve başladı (2011). Anadolu Üniversitesi Kamu Yöne..