Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Yahudi Kürtleri

Yahudi Kürtleri
 

Genç, güzel ve bakire kızları geri götürmek istemeyen cinler, onları kendilerine eş yaparlar ve bir düzüne çocukları olur. İşte o günlerde Yahudi Kürtleri bölgede yerleri almaya ve geleceğe “Kutsal topraklara” yön vermeye başlarlar. Çünkü bakire kızların hepsi Yahudi’dir ve Yahudi dinin de esas temel şudur; Çocuk mutlaka Yahudi bir anneden dünyaya gelmek zorundadır, aksi halde doğan çocuklar Yahudi olarak kabul edilemez. Yahudi Kürtleri daha çok Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da ve Türkiye bulunmaktadırlar. İsrail’in orta doğu projesi de özellikle Burada ki Yahudi Kürtlerin kendi kanlarından olduğu gerçeğiyle ve İbrahim peygamber’in yaşadığı topraklar olarak da kendi dinleri çerçevesinde kutsal topraklar ilan etmişlerdir. 1nci körfez savaşı öncesi ABD, mossad ile birlikte bu bölgede bulunan Yahudi Kürtleri özel bir operasyonla bölgeden toplayıp ABD’ye götürmüş ve burada iyi bir eğitimden geçirmiştir. Ve bu eğitimli Yahudi Kürtleri 2nci körfez savaşı sonrası Irak’a geri götürmüş burada devlet kadrolarına yerleşmeleri sağlanmıştır. Saddam Hüseyin’in de Kürtlere yönelik katliam denilen olgusu daha çok Yahudi Kürtleri üzerinde olmuştur, çünkü Saddam Hüseyin her Yahudi vatandaşının aynı zamanda iyi bir ajan olduğunu en iyi bilenlerdendi. 2nci körfez savaşı sonrası Barzani Irak yönetiminde ciddi bir misyon üstlenmiştir, buna müsaade eden ise ABD ve İsrail’dir. Çünkü kaynaklara göre Barzani’nin annesi de Yahudi asıllıdır. Kendisi de bir Kürt Yahudi’si olan ve Los Angeles California Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Yona Sabar’ın, 1982 yılında Yale Üniversitesi tarafından yayımlanan ‘The Folk Literature of the Kurdistani Jews: An Anthology’ (Kürdistan Yahudilerinin Halk Edebiyatı: Antoloji) isimli kitabı Barzanilerin soyu ile ilgili çarpıcı bilgiler içeriyor. Prof. Sabar’ın verdiği bilgiye göre, Kuzey Irak’ta 16 ve 17. yüzyılda Barzani ailesine mensup hahamlar Yahudi eğitim kurumları oluşturmuşlardı. Bu aileden Haham Nathanel Barzani, bölgede seçkin bir kütüphaneye de sahipti. Bu kitaplar, yine haham olan oğlu Samuel Barzani’ye miras kalmıştı. Amerikan Yahudileri tarafından tam bir yüzyıl sonra kabul edilecek olan ilk kadın haham da Samuel Barzani’nin kızı Asenath Barzani’dir.

Tarihçi Ahmet Uçar, Osmanlı arşivlerinde bölgede bir tek Barzani ailesi bulunduğuna dair kayıtların yer aldığını hatırlatarak, günümüz Barzanilerinin atalarının Yahudi olduğundan şüphe duyulamayacağını ifade etti. Ahmet Uçar’ın Osmanlı arşivinde bulduğu bir başka belge ise 1856 yılında Sallum Barzani isimli bir hahamın, Musul’dan Selanik’e, oradan da Hahambaşılığın özel ricası ile Kudüs’e sürgün edildiğini gösteriyor.

Mustafa Barzani’nin İsrail ile sıkı ilişki kurması, bu Yahudilik iddiasını daha da kuvvetlendirmektedir. Kaynak; http://www.biroybil.com Devam edecek…. Resim:yerelgundem.com

 
Toplam blog
: 313
: 2778
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

16.10.1974 Samsun / Havza doğumluyum. Şu anda bir lojistik firmasının ortaklarındanım. İşimde ilk..