Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '16

 
Kategori
Tarih
 

Yahudiler, Türkler ve akıl!

Türkiye’de dünya sistemini uzun zamandır Yahudilerin yönlendirdiğine dair yaygın bir kanaat var. Tüm dünyaya bunların hükmettiği ve tüm kötülüklerin bu insanların başının altında çıktığına inanılıyor. Bense nedense buna inanmak istemiyorum. En. Bu sistemin içerisinde olamazlar azından ülkemize bu kötülüğü yapmazlar, yapamazlar olmamaları gerekir.

Sistemin para ile yönetildiği dünyamızda Yahudilerin para kazanma konusunda dahi olmaları, dünyada birçok sistemi ele geçirmeleri, basında söylenenlere bakılırsa işaretler dünya liderlerini gösterse de, ülkemize oyun oynama konusunda bu kadar acımasız planlar içerisinde Yahudiler olamazlar, olmamalıdırlar. Bunun birçok nedeni var: Öncelikle Yahudiler tarihleri konusunda son derece bilgili bir halktır. Hıristiyanlar ilk olarak Bizans’ta Yahudileri aşağılayınca, yok etmek için her yola başvurunca Yahudilerin Hazar Türk İmparatorluğuna sığındığı malum. Hazar Türk İmparatorluğu o zaman Müslüman değildi, ancak mazlum bir halkı korumaya aldı.  Onları tüm dünyaya karşı koruyan, kollayan Türkler onların dini almakla kalmadı, onlara dört asra yakın koruma sağladı. Müslüman toplumda daima özgürlük yaşadılar, Endülüs Emevi Devletinde yedi asır devletin zirvesinde bulundular. Yahudiler Müslüman toplumlarda İnsan muamelesi gördüler. Çünkü İslam Dini “Dinde zorlama yoktur” emri ile onlara da yaşama, ticaret imkânı sundu. “İşi ehline veriniz” düsturu ile kamu hizmetlerinde onlara görevler verdi, saygı gösterdi. Devletin üst kısmında görevler sorumluluklar verdi. 1492 yılında Endülüs Emevi Devleti tarihten Katolikler vasıtasıyla silinirken, Yahudiler de o zamanlar Müslüman olan Osmanlı İmparatorluğunun gönderdiği donanma ile yine yok olmaktan kurtarıldılar ve İstanbul, İzmir, Bursa gibi şehirlere yerleştirildiler ve yok olmaktan yine Türk ve Müslümanlar eliyle kurtarıldılar. Varlıklarını, dini inançlarını devam ettirdiler. İkinci Dünya Savaşı oldu ve bu savaş esnasında binlerce Yahudi’ye pasaport verilerek Türkiye’ye getirildi. Türk vatandaşı yapıldı. Hitlerin zulmünden onları kurtaran yine Türkiye ve Türklerdi. Yahudilerin içinde Hazar bakiyesi oldukça fazla sayıda Türk olduğu da iddia ediliyor ki, bu da mantıksız bir iddia değildir. Olabilirliği yüksek bir iddiadır. Özünde Yahudiler Ortadoğu kökenli bir halk olup, Araplar en yakın akrabalarıdır ve Araplarla Yahudiler birbirine genetik olarak en fazla benzeyen, benzemesi gereken halklardır. Ancak içlerinde ciddi miktarda Türk olduğu da bilinen bir başka gerçektir (Karaimler). Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı esnasında Müslüman olmayan, Ortodoks Türk Cemaatlerinin kendilerini Türk, dinlerinin sadece farklı olduğunu iddia ediyorlar ki, buna ne denebilir ki?

Kısacası Türkler; ister Müslüman olsun, ister Müslüman olmasın Yahudilere tarih boyunca koruma sağlayan tek millet olmuş, hatta Hazardan gelen bağlarla akraba olmuş, birlik olmuş iki millettir. Bir nevi Türkler, Yahudilerin binlerce yıldır sigortası olmuştur. Böyle bir millete ihanet etmeleri çok anlamsız olacağını düşünüyorum. Öyle olması gerekir. İsrail ve Yahudiler her ne kadar Amerika’dan koruma sağlasalar da mülteci olduklarında onları koruyacak, koruma cesaretini gösterecek bir millet var. Bu millet daima mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olan içinde bu kadar hain yetiştirmesine rağmen hala ayakta kalan çılgın hatta biraz da deli, hiçbir zaman ne yapacağı önceden kestirilemeyen Türk Milletidir!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..