Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '19

 
Kategori
Siyaset
 

Yahudiler ve Türkler

Türkiye Cumhuriyeti İsrail’i ilk tanıyan devletlerden birisidir. Esasından Türk Devletlerinin Yahudilerle ortaklığı demek yanlış olur da koruyuculuğu bin yıldan fazla devam eden bir serüvendir.

Hazar’da Yahudileri himaye eden Türkler, onları Bizans’a karşı korumuş, başka bir ifadeyle, Bizans’tan kaçan Yahudiler Türklere sığındı.

İspanya’dan kaçan Yahudiler için Osmanlı donanma gönderdi. 1492 yılında fiilen biten Endülüs Emevi Devleti, bakiyeleri olan Yahudiler başta Selanik olmak üzere önemli şehirlere yerleştiler ve ticarette Rumlara en büyük rakip oluverdiler.

Yunan İsyanı ve Selanik’in kaybedilmesi esnasında malları yağmalanan Yahudiler, bir Katolik ittirmecesi ve aynı zamanda Ortodoks olan Doğu Roma’nın yani Bizans’ın bakiyesi olduklarına inan Yunanlıların Yahudilere olan nefretinin tekrar dışavurumu ortaya çıkmış olmalı ki, akın akın İstanbul’a doğru İslamlarla birlikte kaçıştılar ki, burada da Türklerle yoldaş olmuşlardı.

2. Dünya Savaşı esnasında Nazilerin elinden Yahudileri kurtarmak üzere seferber olan Avrupa’daki Türkiye Cumhuriyeti büyükelçileri önemli kurtarma operasyonlarına imza attılar ve onlar ki Türkiye Cumhuriyetinde üniversitelerin belkemiğini oluşturdular.

Şimdi de aslında Yahudi çıkarları için savaşan bir ülkeyiz, sadece bunun tersini söylemek oy getirdiği mevcut koşullara göre prim yaptırdığı için aslı zıddında saklı ama gerçek hep aynıdır. Değişmez, zaten bunu hemen her şekilde hafızaları taze olanlar, olayları taraf gözüyle değil de sebep sonuç, ne oldu, ne zaman oldu, neden, niçin gibi sınırsız sorulara mantıklı cevaplar verildiğinde aslında daha net cevaplar bulabilirdi.

Aransaydı…

Esasında Yahudi demek İsrail demek değil. Bilindiği gibi Araplarla aynı soydan gelen Yahudilerle, Araplarla aynı soydan gelmeyen olmak üzere iki Yahudi zümresi var. Bunlar arasında ilk başlarda ciddi mücadele olsa da zamanla birbirlerine daha yaklaştıkları düşünülebilir. Yahudilerin Arap soylu olmayanlarının içinde bir miktar da Türk’ün olduğunu bu akrabalığın eski Hazar İmparatorluğu’na kadar dayandığı biliniyor…

Son zamanlarda yine sahneye çıkan Yahudilerle Türkler arasındaki bağıntı, ilişki görünüşe göre başta dini yapılardan “fetö” yapılanması ile bir kıvamda olduğu söylenebilir. Paraya ve güce bu kadar hükmeden bir örgüt para sihirbazı Yahudiler olmadan pek güdük kalırdı.

Yahudileri her ne olursa olsun, doğrudan düşman konumuna indirgemek anlamsızdır. Neticede adamları alkışlamak, zekâlarından dolayı tebrik etmek gerekir ki, milyarlarca nüfusa sahip diğer dinlerin mensuplarına göre sayısal olarak düşünüldüklerinde bu övgüyü fazlasıyla hak ediyorlar…

Tarih boyu da kim ne derse desin, en nihayetinde Türk ve Müslüman Devletlerden çok Hıristiyanların zulmüne uğrayan Yahudiler çoğu kez de Türklerle müttefik olmuşlar. En nihayetinde şu andaki savaş da belki de sadece onlar arasındadır ve çoğu halklar da onların orduları, işçileri veya köleleridir.

Biz kimiz?

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..