Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '13

 
Kategori
İnançlar
 

Yahudiliğin İslama, İslamın Hristiyanlığa etki Analizleri

Yahudiliğin İslama, İslamın Hristiyanlığa etki Analizleri
 

Yahudilik, İslam ve Hrisityan Siyasi ve Sosyal Kültür Etkileşimleri

Hiç kuşkusuz üç büyük dine baktığımızda aralarında benzerlikler görürüz. Bu benzerlikler geçmişte hepsinin aynı tevhit inanışından gelmesi, Allah'ın geçmiş tüm peygamberleri TEVHİT (Tek Tanrı inanışına Monoteizme) göre göndermesinden dolayıdır.

İnsanlar her seferinde monoteist olan bu dinleri menkıbelerle, din önde gelenlerini mitolojik kahraman yaparak inancın sorumluluğunu yerine getirme noktasında zaafiyet oluşturdular.

Çünkü aşırı yüceltilen Peygamberler sonunda örnek olmaktan çok uzak ya Hz. İsa gibi Allah'ın oğlu yapıldı ya da Hz. Muhammed gibi yarı tanrı, yarı insan oldu. Hadislerle yaşamın sebebi ve Allah'ın biricik Rasulü yapılı verdi. Sonuçta tüm peygamberler bu yüzden örnek insan olmaktan çıkartıldı.

Kuran'ın elimizde bulunması önemli bir avantaj fakat yıllarca Müslümanlar, bu kitabın içinde olanları yanlış anlarsınız dinden çıkarsınız aldatmacalarıyla uzaklaştırılarak Tevhit inancının temellerinden habersiz, bunun  yerine bol menkıbe, hikaye, mitoloji doldurması yapıldı.

Üstüne üstlük Yahudi inancından bir sürü hurafe İslam inancına Hadis, Hadisi Kutsi ve menkıbeler yoluyla geçti. Mesela cennetten kovulma gerekçesi olarak Havva'nın birinci suçlu yapılması Yahudi gelenekselliğinin islama(!) aramağanıdır. Böylece kadın doğuştan suçlu ilan edilmiştir. Kadının hayızlıyken Namaz kılmaması ona eza olmasın diye değil PİS olduğu gerekçeleri Yahudilikten islama geçen unsurlardır. Oysa Kuran her ikisinin de yasak meyveyi yediğini söyler. Yasak Havva tarafından çiğnendi demez. 

Günümüzde çokça kullanılan nümeroloji ilmi ebcet ile Kuran'dan kehanette bulunma, Kuran'ı fal kitabı gibi kullanmada Yahudiliğin Müslüman topluma kakalamalarındandır. Mürcie anlayışı Astrolojiden anlamayınca rant kapmak için Yıldızname adıyla gelecekle ilgili fal bakan hocalar çıkarttı. Aslında bunlar kahve falcısından daha büyük günah işlemekteler. 

Yıldızname yıldızlarla ilgilidir ve gelecekle alakası olmayan gökyüzündeki astral hareket ve durumların hareketlerin bazı dönemlerdeki yaşam iklimleriyle ilgili kesin olmayan astrolojik tahminlerde bulunur tıpkı meteoroloji gibi.

Müslümanlar'ın Yahudilerden etkilendikleri kesin, hem de o kadar çok etkilenmişlerdirki gelenekleri put edinen Yahudiler gibi geleneği din sanan bir sürü Müslüman tıpkı Yahudiler gibi gelenekçi olmuşlardır.

Sorgulamadan iman etmek böyle sonuçlar doğurmuştur. Günümüzde de sorgulamadan iman eden o kadar çok insan varki. Sorgulamayı küfür sayan insanlar aklını da kullanmamıştır. Akıl kullanılmazsa Allah insanın üzerine asıl o zaman pislik yağdıracağını boşuna söylemez Kuran'da. Neredeyse bin defa "Ne az düşünüyorsunuz" " Ne az aklediyorsunuz" ayetleri Kuran'ın içinde uçuşur.

Bununla beraber Müslümanlar'da Hristiyanları etkiledi.

Her ne kadar İslamın temellerinin içine ayıklanması ve Kuran'a ters olanları çıkarılması gereken Hadis denen bir buçuk iki milyonluk devasa Kuran dışı kaynak olsada İslam, Hristiyanlığa karşı tarihte şimdikinin tersi olarak Ortadoğu'da galip gelmeleriyle başta Haçlı seferleri ve sonra Endülüs olsada, en büyük etkisini İstanbul'un alınmasıyla gerçekleştirmiştir. 

Sadece benim bir iddiam olan İstanbul alındıktan sonra Akşemseddin'in Bizans kitaplarını İtalya'ya orada cehaletten beslenen katolikliğin tahtını yıkmak için yolladığı ve bunu Da Vinci gibi adamların o eserleri kendilerininmiş gibi tekrar üretmeleri Avrupa'da aydınlanmayı getirdi düşüncemi hala korumaktayım. Bu konudaki iddialarımı çürütecek bir karşı tez gelmedi henüz. Tezimin en önemli dayanağı'nı İstanbul'da bir Bizans Kütüphanesinin yazmalarının olmayışına ve tarihsel değişim ve dönüşüm dönemlerine bağlamaktayım. Bu konuda düşüncemi çürütecek bir açıklamayada her zaman varım. Bizlere İstanbul'un Fethinin çağ yıktığını anlatan okullar bunu nasıl yaptığını asla anlatmadılar. (Bu işin arkasında Akşemseddin olduğunun bilinmesi belki de bile bile gizlendi hep)

İtalya'da aydınlanmanın patlaması aniden ve sebepsiz yere olmadı. Bu patlamayı Avrupa Akşemseddin'e borçludur. Bu bilgi patlaması Katolikliği zor duruma düşürmüş ve Avrupa'da Türklerle uzun yıllar Müttefik olabilecek Protestanlığı doğurmuştur. Protestan Hristiyan inancı kiliselerinden tasvir ve figürleri put diye kaldırmıştır. Daha fazla akla ve tevhide yanaşan bilimle uzlaşan Protestanlık Avrupa'nın gelişmesinde ön ayak olmuştur. Bugün bile Türkiye hala ekseriyeti protestan olan Britanya, ABD ile en yakın müttefiktir. Bu sadece şimdiye ait bir durum değil tarihtede çok örneği bulunmaktadır. ( http://blog.milliyet.com.tr/turkler--katoliklere-tercih-edilir-aksemseddin-vizyonunun-gerceklesmesi-sonucudur/Blog/?BlogNo=349178 ) bu linki okursanız bu yazının ne demek istediğini daha rahat anlarsınız.

Not: Katıksız, net ve en temiz Tevhit (Monoteist) anlayış kesinlikle sadece Kuran'da vardır. Bunun dışındaki tüm kaynaklara şüpheyle bakılır.

Hadislerin çoğu, Eski ve Yeni Ahit, kabala öğretisi tevhit eleğinden geçmeyen tüm unsurlar sadece İnsan üretimidir.

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..