Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '08

 
Kategori
Kitap
 

Yakamdaki yüzler

Yakamdaki yüzler
 

http://www.tulumba.com.tr/storeItem.asp?ic=zBK334146FC087


Bir ağıt yitirilenlerin ardından...

Bir çığlık!

Bir başkaldırı ölüme karşı...

Can Dündar, şiirsel anlatımıyla yitirdiğimiz değerleri anlatıyor biz unutanlara ve unutmamamız için, unutturmamamız için 'hayatımızı anlamlandıran yüzleri', tarihe bir not düşüyor adeta.

Son dönemde yayınlanan kitaplar içinde ayrıcaklı bir yeri olduğunu düşünüyorum Yakamdaki Yüzler'in ve okunması gerekenler listesinin ilk sırasında yer almalı. Dündar'ın da dediği gibi:

"Hafızanın ihmalkârlığına karşı yazının vefakârlığını ispatlıyor" Yakamdaki Yüzler.

Can Dündar uzun süredir takip ettiğim yazarlar arasında yer alıyor. Bu güne kadar bir çok eserini okumuştum, yazılarınıda takip ederim her daim. Son kitabı 'Yakamdaki Yüzler' i de tereddüt etmeden aldım ve yine yanıltmadı beni usata yazar. Kitapta kimler yokki; Can Yücel, Kemal Sunal, Nazım Hikmet Ran, Zeki Müren, Bülent Ecevit, Prenses Diana... Kaybettiğimiz daha niceleri... Dündar'ın; Savaşta ne yaptın baba?, Nazım, Karaoğlan, Uzaklar ve Nareye?... gibi bir çok değerli eseri de okunması gerekenler arasında olmalıdır.

Yakamdaki Yüzler'in arka kapağından alıntıdır;

"Evde bir çekmecede duruyor, yitirdiklerimin kara çerçevelere hapsedilmiş yüzleri... Her bir yüzün üzerinde, onları hüzünlü bir cenazede ceketir. Hiin yakasına rapteden topluiğne izleri... Kimini ecel denilen meçhul nehre bırakmışım kendi ellerimle... Kimini hain saldırılar almış benden; kalleşçe... Kimi vakitli gitmiş, sırasız ölmüş kimi... Oğlunu gömmüş babalar, finalini hazırlamış ressamlar, son yolculuğa şiirlerle uğurlanmış dostlar... Tanıştıklarım da var içlerinde, hiç tanıyamadan kaybettiklerim de... Meslektaşlarım, hocalarım, arkadaşlarım, akrabalarım... Her birinin öyküsünde ayn bir yaşarn dersi bulduğum kahramanlarım... Kendileri de yakalarında yüzlerle gidiyorlar, Ve kalbimin kabrinde yan yana yatıyorlar. Bu kitap, peşlerinden yazdığım yazılarda buluşturuyor onları... Hafızanın ihmalkârlığına karşı yazının vefakârlığını ispatlıyor."

murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..