Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Yakışıklı ve karizmatik

Yakışıklı ve karizmatik
 

Eski Türk filmlerinin vazgeçilmez repliklerindendi bu sözler. Erkek kahraman bayan kahramana “Güzel olduğunuz kadar küstahsınız aynı zamanda” derdi. Küstah, haddini bilmez, saygısız anlamında…

Şimdi devir değişti. Erkekler ‘yakışıklı ve karizmatik’, kadınlar ‘güzel ve seksi’ diye gruplara ayrılıyor artık.

Ne mutlu bize ki bu gruplardan birine ‘cuk’ oturan bir başbakanımız oldu. Medya ‘divası’ Murdoch, Başbakanımızı ‘yakışıklı ve karizmatik’ ilan etti.

Yaşasın! Konu sıkıntısı çeken magazin basını olayın üstüne balıklama olarak daldı…

Her zaman olduğu gibi yarayı bıçakla deşiyor.

Efendim, sor ona, sor buna; bakalım Türk kadınları bu Amerikalı Bey’le aynı fikirde mi?!!! Ama kime soralım, tabi ki ünlülere... Çünkü onların geçim derdi yok, daha yansız bakabilirler…

Bir tanesi de ‘Kardeşim banane, adam ülkeyi iyi yönetiyor mu yönetmiyor mu ben ona bakıyorum. Kendisi nasıl görünürse görünsün’ demedi.

Ülkemiz, geriye doğru hızla ve bilinçli olarak çekilmektedir. Gelecekten umutsuz olanların sayısı, KanalD Haber’in yaptırdığı anketlere göre ülke nüfusunun yarısıdır.

Yine bu anketlere göre, bir kısım kadınlar haklarının ellerinden alınacağı korkusu içinde yaşıyorlar.

Türbanlıların sayısındaki azalma, birçok İslami yazarın iddia ettiği gibi, demokratik hak ve özgürlüklerin artması nedeniyle değil, türban bağlama yaşına gelmeyen kızların daha çok olması nedeniyledir.

Sadece bir kesimin ekonomik gücü artmaktadır. Bu kesim de iktidara yakın olan bir topluluktur. Anketler bunu da açıkça gösteriyor. Bu tüm bir ülkenin ekonomik gücünün arttığı anlamına gelmez…

Ülke yabancı sermayeye parça parça satılıyor. Ama en kötüsü, medyası yabancılara ait olan bir ülkede yaşamak. Çünkü haberleri kime göre izleyeceksiniz?

İşte size haberler… Adam medyayı dışardan ele geçirip, gündemi belirledi bile…

‘Başbakan, yakışıklı ve karizmatikmiş’. Brad Pitt olsa neyleyim, ülke elden gittikten sonra?

 
Toplam blog
: 48
: 2038
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

1964 doğumluyum. İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Londra'ya yerleştim ve halen burada yaşamakt..