Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Yaktığın ışık hiç sönmeyecek!

Yaktığın ışık hiç sönmeyecek!
 

Hep yüreğimizde olacaksın...


Ülkemizin çağdaş yüzünün simgesi “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof.Dr.Türkan Saylan’ı sabaha karşı kaybetmiş bulunuyoruz…

Üzüntümüz sonsuz, çünkü toplumumuzda Türkan Saylan’lar çok ve kolay yetişmiyor!..

Ancak, asıl üzüntümüz Türkan hocamıza hastalığında reva görülen haksızlıklar, çağdaş öğrenci yetiştirilmesinin önüne geçmek istercesine, hukukun zorlanmasıyla “Ergenekon” soruşturması bahane edilerek yapılan baskılar, aramalar, gözaltılar ve yandaş medyada durmaksızın yapılan “karalama” ve “iftira” kampanyaları oldu…

Daha dün, henüz hocamız “yoğun bakım”da yatarken, bir “iftiracı” gazete “utanmadan” Türkan hanıma “Münker ve Nekir ile tanışmasına az kaldı” diye, imalı yazılar yazıyordu!..

Bu zihniyette ki zavallılar, İslam dininin bir “sevgi” ve “hoşgörü” dini olduğunu dahi unutuyarlar ama, “sahte din bezirganlığı”ndan geri durmuyorlardı…

Bu çirkin imalarda bulunanlar, asıl kendileri bu “iftira”larla, yüreklerinde ki “nefret”le “kabir azabı”ndan nasıl kurtulacaklarını düşünmelidirler!..

Ayrıca, Türkan hocamızı sindirmek için türlü yola başvuranlar şunu bilmelidirler ki; hocamızın yaktığı ışık, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşaleden gelmektedir… O meşalenin ışığı Cumhuriyet’in kuruluşundan beri hiç sönmedi ve hiçte sönmeyecektir… Bazıları bilsinler ki; bu "meşale" yandıkça, bu ışık hiçbir zaman sönmeyecektir!..

Türkan hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun…

* İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?

* Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

* Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.

* Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.

Mustafa kemal ATATÜRK

 
Toplam blog
: 52
: 1892
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Okumayı seviyorum ve okumanın, insanın içindeki havuza taze suların katılmasını sağladığına inanı..