Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yalan Dünya gümledi! Yolun açık olsun Galip Derviş!

Yalan Dünya gümledi! Yolun açık olsun Galip Derviş!
 

Nedir şu Yalan Dünya’nın çektiği?  Nedir Yalan Dünya’nın bizlere çektirdiği?

Ekranda bir var bir yok! O gün senin bugün benim derken seyircisinin izlememe kararına Gülse Birsel çözüm bulmuştu. Dizi reyting tavanını delip geçmese de Vasfiye Teyze tiplemesi ile hem yaratılan tip, hem de Gülse Birsel’in altın dokunuşundan övgüyle bahseder olmuştuk. Dolayısı ile de Vasfiye Teyze bugün bakalım ne yapacak diye ekranın karşısında yerlerimizi almaya başlamıştık durmadık dilimize doladık.

Fakat bu pazartesi Yalan Dünya gene yalan oldu ve Galip Derviş rol çalarak 2 bölüm üst üste kanal D ekranında yer bulacağını geçtiğimiz Perşembe günü ilan etti. Haliyle de acaba Yalan Dünya yolcu mu? Soruları tekrardan akılları meşgul etmeye başladı.

Galip Derviş dizisi yayınlanırken araya giren tanıtım herkesi çok şaşırtmış Yalan Dünya'nın geleceği merak konusu olmuştu. Pazartesi günü saat 20.00’de Galip Derviş’in peş peşe 2 yeni bölümünün ekrana getirileceği duyuruldu ki bu durum Yalan Dünya dizisinin yeni bölümünün ekrana gelmeyeceği anlamına geliyordu.

Seyirciler son dönemde biteceği iddiaları gündeme gelen Yalan Dünya dizisinin neden bir var bir yok, 2 var bir yok ekranda var olmasına soru işaretleri ile bakmaya devam ediyor.

Hatırlarsanız ‘’Süre uzun metin yetiştiremiyorum’’ diyerek Gülse Birsel bir antrak aldı ve süreyi de bir nebze kısaltarak ekranlarımıza tekrar misafir oldu. Uzun bakışmalar, durağan sahnelerle çekilmeyen Yalan Dünya’nın süresi de gerçekten yazar için uzundur. Her sahnesini jest, mimik ve espri ile bezemek için uğraşan yazar haliyle 90 dakika veya 70 dakika durmadan güldürecek sahneler çekmekte oldukça zorlanır. Oysa süresi 25-40 dakikalara indirilse Gülse Birsel bu diziyi ömür boyu yazar durur. Her hafta yazar için çekilmez eziyet haline dönüşen bir projeye dönüştürülmüştür Yalan Dünya!

Birkaç hafta önce dizinin Rıza’sı Beyaz’ın Maldivler’e reklam çekimine gitmesi nedeniyle diziye ara verildiği gündeme gelmişti ve 2 hafta Yalan Dünya yalan olmuştu.

Konuyla ilgili Kanal D’den açıklama geldi: ‘’dizi Gülse Birsel’in rahatsızlığından dolayı bu hafta (22 Nisan Pazartesi) yayınlanmayacak. 29 Nisan Pazartesi akşamı ise yeni bölümü ile ekrana gelecek’’ dendi.

Hasibe Eren twitterdan ‘’Pazartesi "Yalan Dünya" yayınlanmayacak, yetiştiremedik:( "Vay bitiyo, vay yayından kaldırılıyo!" gibi uydurmalar olmasın, kızıyom bak!’’ açıklaması ile sosyal medyada dizinin bitmediğini açıkladı.

Dizinin biteceği dedikodularına ise senaristi ve oyuncusu Gülse Birselson noktayı koymuş ve sevilen dizinin gelecek sezon da devam edeceğini açıklamıştı.

Bu antraklar ve açıklamalar benim aklıma; geleceği garanti altına alınmış olan dizinin stoklarının keyfi tatiller, zorunlu işler v.s. için durmadan eritildiğini, yapılan işe yeterince ciddiyet, izleyicisine de saygı göstermediğinin açıklaması gibi geliyor.

Bu kadar sık diziye ara vermek seyirciyi diziden soğutmak anlamını taşıyor. Günü değişti 2 hafta mola, Rıza attaya gitti 2 hafta mola, süre kısaltalım 2 hafta mola, dişim çıktı 2 hafta mola, kuş uçtu 2 hafta mola… Seyirci tekrar o diziye odaklanabilir mi?  Dizinin stok problemi olduğu apaçık ortaya çıkmış oldu.

Galip Derviş, pazartesi 23 Nisan öncesi 2 bölüm birden yayına gelebilirken üstelik Perşembe bir daha geleceği göz önüne alınınca, stoklarının ne kadar çok olduğu anlaşılabilir. Senaryo problemi Galip Derviş’de yok, çünkü bire bir Amerikalı meslektaşından uyarlanıyor olması diziyi rahatlatıyor. Bunun karşısında da dizi oyuncuları çekimlere devamlılık gösteriyor demek ki hiçbir sıkıntı olmadan hem gününde hem de bir başkasının yerine ekranda yer alabiliyor.

Bir tarafta haftada 3 kere yayına alınabilen bir Galip Derviş diğer tarafta 2 haftada bir seyircisi ile buluşan Yalan Dünya… Sizce kim işine saygılı?

Hayatta saygı duyulmanız dileği ile…

http://www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..