Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
TV Programları
 

Yalan Dünya'nın Pazartesi sendromu

Yalan Dünya'nın Pazartesi sendromu
 

Yalan Dünya yeni gününde ancak 5. olabildi.


Doğuş Grubu'nun Star Tv'yi almasından sonra bu sene reytingler iyice kızıştı. Bu durumda diğer kanallar zirveyi Star TV'den alabilme için çeşitli hamleler yapıyor. Bu kanalların başında ise Kanal D geliyor.

Doğuş Grubu Star TV'yi satın aldıktan sonra öncelikle Çarşamba gününün zirvedeki dizisi Muhteşem Yüzyıl'ı satın almıştı. Bu sene ise Televizyonların dahi çocuğu olarak bilinen Acun Ilıcalı'yı kadrosuna kattı.  Acun'un programları ve Muhteşem Yüzyıl bu sene toplamda haftanın 4 günü Star TV'yi zirveye oturtmakdır. Eğer o hafta Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde takımlarımızın maçları varsa Star Tv'nin haftayı zirvede bitirdiği gün sayısıbu 5 hafta 6'yı bile bulmaktadır. 

Star TV'nin bu seneki reytingleri ele geçirmesi diğer kanalları ister istemez rahatsız etmiştir. Bu durum diğer kanalları değişik stratejiler belirlemeye yöneltmiştir. Bu kanalların başında da Kanal D gelmektedir. Kanal D öncelikle stratejilerine yeni dizilerinin günlerini değiştirmekle başlamıştı. Kötü Yol, Sultan, Veda gibi yeni dizilerinin önce günlerini değiştirdi. Daha sonra bu strateji tutmayınca üçünüde yayından kaldırdı. Şimdi ise kanal D yeni dizilerinden sonra eski dizilerinin yayın günlerini değiştirmeye başladı. Cuma gününün iddialı dizisi Yalan Dünya'yı Pazartesi gününde O Ses Türkiye ve Karadayı dizisi karşısında bir varlık gösteremeyen Arka Sokaklar dizisi ile değiştirerek yeni bir hamle yaptı. Bu hamle karşısında Yalan Dünya dizisinin O Ses Türkiye ve Karadayı dizisi karşısında nasıl bir varlık göstereceği merak konusu olmuştu.

Nihayet o gün geldi ve Pazartesi günü reyting sonuçları açıklandı. Reyting sonuçlarına göre zirve yine değişmedi. O Ses türkiye yine 1. oldu. Karadayı dizisi ise yeniden 2. sırada yer aldı. Yalan Dünya dizisi ise ancak 5. olabildi. Oysa Arka Sokaklar dizisi 19 Aralık pazartesi günü reyting sonuçlarına göre 3. olmuştu. Bu sonuç Kanal D'nin yine yalnış bir strateji içersinde olduğunu gösterdi.

Kanal D elindeki Cuma gününde izleyicilerin ısındığı bir dizi varken onun gününü değiştirerek Cuma gününden de olması çok büyük strateji hatasıdır. Oysa çok değil geçen senenin reyting sonuçlarına baksaydı O ses Türkiye'yi nasıl geçeceğinin sırrı o sonuçlardaydı. Çünkü geçen sene Kanal D Pazar günleri Umutsuz Ev Kadınları dizisini yayınlıyordu. O zaman O Ses Türkiye'de Show tv'de pazar günü yayınlanmaktaydı. Zaman zaman O Ses Türkiye'ye 1.liği kapsa da pazar günleri çoğunlukla zirvenin sahibi Umutsuz Ev Kadınları dizisi olmuştu. Geçen sene Pazar günü 1. yada 2. olan Umutsuz Ev kadınları bu sene perşembe günü son hafta ancak 7. olabildi. İşte bu yüzden Umutsuz Ev Kadınları'nı geçen seneki başarılı olmuş olan O Ses Türkiye'nin yayınlandığı güne çekmek en mantıklısı olacaktı. 

Bakalım Yalan Dünya dizisinin gününü değiştirmekle de bir yere varamayan Kanal D'nin yeni reyting stratejileri neler olacak.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..