Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Yalan Dünya'nın yeni Fenomeni: Vasfiye Teyze! Ne çektiniz be Kocabaşlar!

Yalan Dünya'nın yeni Fenomeni: Vasfiye Teyze! Ne çektiniz be Kocabaşlar!
 

Yalan Dünya, Ne çektin be Kanal D’den!

Sürgün diziler kervanının ilk isimlerinden olan Yalan Dünya ‘’izleyicinin sürekli aynı kanalda kalmayı istememe psikolojisi’’ sebebi öne sürülerek Pazartesi gününe gönderilmişti.

 Bu durum izleyicinin arka arkaya Beyaz’ı görme durumunun yarattığı yüz eskiticiliği yüzünden ‘’Beyaz Show’ u vuruyordu. Yalan Dünya’nın Pazartesiye zorunlu göçü sonucunda ‘’Beyaz Show’’un reytingi çok daha iyileşti, zirveye yaklaştı.

Pazartesi gününe alınmak ‘’Yalan Dünya’’ için başlarda handikap iken şimdiler de bir avantaj oldu. Cuma gecesinde kalsaydı şimdikinden daha çok izleyici kaybı yaşayabilirdi. Çünkü karşısında ‘’Huzur Sokağı’’, ‘’Dila Hanım’’ var. Bu mücadelenin malubu Yalan Dünya olacaktı. ‘’Arka Sokaklar’’la yer değiştirmesi kanalı Cuma birinciliğini yerleştirdi.

Bu sürgünler, hokus-pokuslar ile kaybedilen ‘’Kayıp Şehir’’ hariç herkesin işine yaramış oldu. Yalan Dünya, yalan olma yolunda giderken birden yepyeni bir karakter ile gündeme bütün ağırlığı ile düştü. Nereye baksam, nerede kulak kabartsam ‘’Ne çektin be…’’ diye başlayan, sonrasında kahkahaların eşliğinde devam eden muhabbetlere şahit oluyorum.

Kim bu Vasfiye Teyze?

İlk olarak geçtiğimiz haftalarda bir flashback sahnesinde izleyici karşısına çıkan yeni karakterlerinden Vasfiye Teyze, fenomen olma yolunda ilerliyor. Vasfiye Teyze aslında bir nabız yoklaması olarak geldi ekrana. Hakkında biteceği söylentileri yapılan, değişen yayın günüyle geçtiğimiz sezondaki ilgiyi yakalayamayan Yalan Dünya, Gülse Bilsel’in altın dokunuşu ile yine adından söz ettirmeye başladı. Vasfiye Teyze, Yalan Dünya’nın başına taç oldu.

Gonca Vuslateri’nin canlandırdığı Orçun'un gotik sevgilisi Eylem’e alışmış ve kanıksamıştık. Gonca Vuslateri bu sefer karşımıza Vasfiye Teyze olarak çıktı, Kocabaşlar’a çektirdiği gibi bize de ekran başında gülmekten karın ağrıları çektirdi. Önce flashback sahneleri ile ekranda nabız yoklaması yapan Vasfiye Teyze çok beğenilip ilgi görmesinin ardından bizimkileri ziyarete geldi ve Selahattin'in ‘’Çanına ot tıkadı.

Vasfiye Teyze karakterini öne çıkartarak dizideki monotonluğu kırmaya çalışan ‘’Yalan Dünya’’da açık açık söylenmese de bir yayından kaldırılma telaş olduğu kesin. Vasfiye Teyze bölümleri izleyiciden büyük alkış aldı, Yalan Dünya'ya doping yapmış oldu.

Negatif bir bakış açısına sahip, sürekli dantelle uğraşan orta yaş üstü teyze karakteri olan Vasfiye Teyze, konuştuğu herkesi ağlatması ile ünlü. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda fenomen haline gelen Vasfiye Teyze karakteri için birçok sahte hesap da açıldı. İzleyicinin Vasfiye Teyze’yi bu kadar sevmesinin sebebi Toplumumuzda bu karakterin bolluğundandır yani Vasfiye Teyze gerçek bir karakterdir.

Dizide Gonca Vuslateri tarafından canlandırılan karakter, oyuncunun dizideki ikinci rolü oluyor. Vuslateri dizide aynı zamanda Eylem karakterini de canlandırıyor. Yalan Dünya’ya taze kan akışını sağlayan Gonca Vuslateri’nin de kesesi bolluk gördü ve haftalık ücreti 10 binden 20 bine çıkartılarak yüzde yüz zam aldı.

Gonca Vuslateri; 1986 doğumlu, Müjdat Gezen Tiyatro Okulu’ndan, biz O’nu aslında 1997 den beri ekranlarda görüyoruz. Yalan Dünya dizisi sayesinde ekranların aranan yüzü olmayı da başardı.

Sonu ne olur Yalan Dünya’nın derseniz:Komedi yapımları için izleyici ilgisini sürekli canlı tutmayı başarmak hiç de kolay değil. Her sahnede reaksiyon verdirmek ‘’deveye hendek atlatmak’’ gibidir. Dizide her karakterin sağlam inşa edilmiş, insanlar tarafından inandırıcı, gereksiz abartılardan uzak olması gerekiyor. Gülse Bilsel’in her işine altın dokunuş yaparak sevilen dizi yaratması, dillerden düşmeyen espri üretmesi bir ilk değil.

İzleyicinin esprileri günlük yaşamın içine alarak cılkını çıkartacağı da kesin. Nasıl Orçun, Selahattin, Nurhayat, Zerrin çekiciliğini yitirdi, tüketildiyse Vasfiye Teyze’de çekiciliğini yitirecektir. Yalan Dünya, yine bir kısır döngü içine girip, kurtuluşu yeni bir karakterde arayacaktır.

Bu sezonu kurtardılar, sonu başa çevirip adlarını andırıp, akıllara tekrar geldiler ama ya sonra ne olacak?

Hayatta her an akıllarda kalmanız dileği ile…

www.medyabey.com

https://twitter.com/eceer6

Ayrıca facebook sayfam ''Ece Er İle Başbaşa'' da sizleri bekliyorum
 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..