Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '16

 
Kategori
İnançlar
 

Yalan efsane; Efes- Meryem Ana yeri

Yalan efsane; Efes- Meryem Ana yeri
 

YALAN EFSANE; EFES-MERYEM ANA YERİ…


Efes Meryem Ana mezar yeri… Hristiyanlar için Hac yeri. Yahudilerin Hristiyanları Kudüs’ten uzaklaştırma adına oynadıkları oyun. Maalesef Hristiyanlar bu oyuna gelmişler ve İzmir Selçuklu efesi mesken tutmuşlar. Türkiye ise bu durumun Turizm tarafında.  Riskli bir turizm tabi bu.  Dünya’da savaşlar neden çıkıyor. Ya petrol, ya da kutsal topraklar. Gelecekte Hristiyanlar demesinler Efes Meryem ana Türbesinin olduğu yer bizim olacak. Derler mi derler… Yahudi’nin Kudüs’ten kovma oyununa geldilerse, İzmir efesi Meryem Ana hurafe yalan hikâyelerine inanıp burayı hac merkezi yaptılar ise gelecekte bize saldırabilirler. Nedir bu Efes Meryem Ana hikâyesi.

     Hıristiyanlar için şifresi çözülmemiş sırlardan biri Meryem Ana'nın mezar yeri... Rivayet o ki İsa'nın çarmıha gerilişinin ardından Meryem, Kudüs’ten çıktı, Efes'e geldi. 
     Bugün Bülbül Dağı'nda bulunan Meryem Ana Evi'ni Hıristiyan dünyası Kutsal Meryem'in mezar yeri diye ziyaret ediyor. Ama her şey bir bilinmezlik üzerine kurulu... Gerçekte Meryem Ana'nın mezar yeri bilinmiyor... (1)

     Uzmanlar ne diyor peki bu duruma? Bugün gazetesi ise 'mucize' haberlerini uzmanlara sordu. İşte uzmanların görüşleri: 

ALDATMA Tarihçi Dr. Haluk Dursun; Meryem Ana’yla ilgili keramet, mucize tarzı şeyler batıda çok yaygın. Turizmi ayıp ama ticareti yapılıyor. Latin ve Katolik ülkelerde oluyor. Rüyadan başlayan genellikle de kadınların ve kızların rüyalarında gördüğü mucizeler gündemde tutuluyor. Onlar sonrasında da hac yerine dönüştürülüyor. Halk bir şekilde bir dedenin, bir türbenin olduğu yerde, ya da Meryem Ana, eğer yangından kurtulduysa bunu mucize olarak kabul ediyor. Yangında nerede durduğunuza bağlı. Yananlar bir felaket, yanmayanlar mucize olarak algılanıyor. İstanbul’a bakacak olursanız özellikle Ayasofya Camii’nin bulunduğu bölgede pek çok yangın olmuş. Bunlardan en büyüğü II. Mahmut dönemindeki Mustafa paşa Köşkü yangını. Şans eseri Ayasofya’ya bir şey olmamış. Fakat, halk böyle bir yapıya sahip. Yanmayanları mucize ilan ediyor, yananların adını bile geçirmek istemiyor. 

SAÇMALIK Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüzü Sevgi Erenorol: Hristiyanlık dininin mucizeler üzerine kurulu bir dindir. Ancak bu saçmalıktır. Orada Meryem Ana’nın varlığı bile tartışılır. Bir mucize gelecekse Kudüs’e gelir. Şu an üç din çatışıyor. İnsanlar ölüyor. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Özel Kalemi Rahip Dakeos Ohanyan: Mucize söylemlerini spekülatif buluyoruz. Tarihte pek çok dini yapının yangınlarda kül olduğunu biliyoruz. Güvenlik birimlerinin zamanında müdahalesi ve vatandaşların duyarlılığı söz konusu yapıyı kurtarmıştır. 

DİYANET: MUCİZE DEĞİL 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da Selçuk’taki yangında Meryem Ana Evi'ne metreler kala yangının durdurulmasını 'mucize' olarak değerlendirilmesine, 'Dinlerin ve yüce yaratıcının varlığını, böyle basit olaylarla ilişkilendirmek yanlıştır' sözleriyle tepki verdi. Bardakoğlu, şunları söyledi: 'Tabii hadiselerin sebep-sonuç ilişkisi içinde incelenmesi gerekir. Bunlardan hemen mucize çıkarmak, mucize değerlendirmesi yapmak doğru değildir. Hıristiyanlar için önemli bir dini merkezin yangından kurtarılmış olması çok sevindirici bir olaydır.' (2)

     Netice’de Üstad Kadir Mısıroğlu da anısını der you tube’de videolarında. Yahudiler bir yalan uydurmuş, Hristiyanlar inanmış. Nerede?  Müslümanların mahallesinde.

          KAYNAK

(1)    http://www.internethaber.com/vatikanin-pesinde-oldugu-sir-54201h.htm

          Haber: Tutkun Akbaş/Tempo

(2)  http://www.haber7.com/guncel/haber/180593-meryem-ana-mucizesi-nasil-dogdu

 

 

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..