- Kategori
- Türk Mutfağı
Yalancı Tavuk Göğsü
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
125 gr. (yarım paket) margarin ya da tereyağı
1 litre süt
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı (isteğe göre)
ÜZERİ İÇİN:
Antep fıstığı ya da kakao
Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?
1. Bir tencereye aldığımız un ve yağı rengi değişene dek kavuralım.
2. Üzerine sütü ve şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar sürekli karıştıralım.
3. Koyulaşıp kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ve istiyorsak damla sakızını ekleyelim.
4. Mikser ile 4 dakika kadar çırpalım.
5. Hafif ıslatılmış bir kaba boşaltalım.
6. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
7. Dilim şeklinde servis yapıp üzerini dövülmüş fıstık, ceviz ya da kakaoyla istediğimiz gibi süsleyelim..
Afiyet olsun
Devamı için ....