- Kategori
- Türk Mutfağı
Yalancı Tavuk Göğsü
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Gerekli Malzemeler
1 kilo süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
yarım paket margarin
Yalancı Tavuk Göğsünün hazırlanışı:
Orta boyuttaki tenceremizin içerisine margarinimizi alıyoruz. Ocağımızın altını açıp erimeye bırakıyoruz. Eriyen yağımızın üzerine unumuzu yavaş yavaş ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Kavurdugumuz unu ocaktan alıyoruz ara ara karıştırarak ılık bir hale getiriyoruz. İstediğimiz ılıklıga geldiğinde ise pirinç unumuzu, toz şekerimizi, vanilyamızı, sütümüzü ekleyip
tekrar ocağımıza alıyoruz. Beş dakika kadar kaynatıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra mikser yardımıyla beş dakika kadar karıştırıyoruz. Geniş bir borcam tepsiye döküyoruz buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Üzerine servis yaparken fındık parçacıkları ya da ceviz
parçacıkları serpip servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun
Kaynak:Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/yalanci-tavuk-gogsu-tarifi/