Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Yalancıktan içli köfte

Yalancıktan içli köfte
 

Tepside İçli köfte


İçli köfteyi herkes sever sanırım. Yapımı her ne kadar zahmetli ise de zaman zaman bu zahmete katlanıp yaparız:))) Geçen gün televizyonu açtığımda Adana da yemek yapıyorlardı. Kıymayı koyma aşamasını gördüğüm bu tarifin adını bile alamadım. Ancak bizim yaptığımız içli köftenin fırın şekli olduğunu anladığım bu tarifi içli köfteyi yaptığım şekilde denedim. Şahane oldu. Sadece bulgura yağ katmak lazım sanırım. Benim yaptığım şeklin tarifine yağ ekledim yazarken. Adını da yalancıktan içli köfte koyalım bari.

Dış Malzeme:

1,5 su bardağı ince bulgur

1 su bardağına yakın kaynamış su

100 gr. kadar kıyma

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet patates (haşlanıp ezilmiş)

1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

2-3 kaşık erimiş tereyağı (zeytinyağı da olabilir)

İç Malzeme:

300 gr. kıyma

3 adet kuru soğan (zar şeklinde doğranmış)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1/2 demet maydanoz (Yıkanıp doğranmış)

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağına yakın iri dövülmüş ceviz

Üzerine sürmek için 1 adet yumurta.

Yapılışı:

Bulguru kaynamış suyla ıslatarak üzerini kapatıp 15 dakika şişmeye bırakın.

İç malzemeyi hazırlamak için tencereye yağı koyup eritin. Soğanları ilave edip pembeleştirin. Kıymayı ekleyin. Maydanoz dışındaki malzemeleri ekleyerek 8-10 dakika kadar pişirin. Maydanozu ekleyip ocağı kapatın. Soğuduktan sonra cevizi ilave edin.

Şişen bulgura diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamında olması gerekiyor. İki parçaya ayırın. Yaklaşık 35 cm. çapındaki tepsiyi yağlayarak bulgurlu karışımın birini elinizi ıslatarak tepsiye yayın.Kenarlarını tepsinin yukarısına doğru ittirin bir yandan da. Pişmiş kıymayı bulgurun her tarafına gelecek şekilde yayın. Kalan bulgurlu hamuru küçük parçalar alarak elinizde incelterek kıymanın üzerini tamamen kapatın. Yumurtayı çırparak üzerine sürün. 200 derecedeki fırında 35-40 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp temiz bir bezle kapatarak 10 dakika dinlendirip öyle servis yapın.

Afiyet olsun.


 

 
Toplam blog
: 26
: 2226
Kayıt tarihi
: 20.01.09
 
 

1964 doğumluyum ve Sağlık sektöründen 2005 yılında emekli oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Şu an ..