Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

21 Ekim '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yalandan kim ölmüş…

Kaybetmekten, suçlanmaktan, yargılanmaktan korkmak, ilişkinizde kendinizi güçlü hissetmek adına çaresizce söylediğimiz cümlelerdir yalanlar.. .

Neden yalan söylüyoruz?

Kendimizi güvensiz hissettiğimizde başvurduğumuz en güvenli yoldur zannederiz daha da güvende olabilmek adına. Yaşadığımız, hissettiğimiz düşündüğümüz şeylerin sorumluluğunu almakta zorlandığımızda, başvurduğumuz en kolay yoldur. Kendi taleplerimizden vazgeçemediğimiz, egomuzun getirdiği en kolay çözümdür.

Yalan ortaya çıktığında başka bir yalanla olayı kapatmaya çalışırız. Ağlamalar, kendini kurban rolüne sokarak özür dilemeler ya da öfkeyle, sinirlenerek karşımızdaki kişyi bastırmaya çalışmak en çok başvurduğumuz savunma mekanizmalarımızdır. Ve ortaya çıkan güvensizlik duygusu hayatımız boyunca baş edemediğimiz başka bir sorundur bizim için. Ve güven duymadığınız bir ilişkiyi nereye kadar sürdürebilirsiniz?

Kendimizi savunan cümleler kurmaya başladığımızda, yalan söylediğimizi kabul ettiğimizde kendimizi değersiz biri olarak görmeye başlarız ve bu da başka yalanları söylemeye iter bizi.

Yaşamınızda söylediğiniz yalanlardan dolayı başınıza sorunlar açtığınızda, bunları başka yalanlarla örtbas etmeye çalışmayın. Sorunu kabul edin. Sorunu kabul etmek “benim bu davranışla ilgili sorunum var. Bunu kabul ediyorum ve değiştirmeyi seçiyorum” demektir. Bir uzman yardımı alamıyorsanız karşılıklı konuşarak nerelerde hata yaptığınızı ortaya çıkartın ve bununla yüzleşin. İnanın önce siz sonra ilişkinizde muhteşem değişimler yaşayarak kendinizi daha güvende hissedeceksiniz…

 

Oya Özer
Yaşam Koçu

 

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..