Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

06 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Yalanın Tasdikçisi

 
Hangi parti devrinde kayırıldıysa Diyanet kurumunda müftülüklerde vaiz olarak çalışmış. Emekli olunca medyatik hocalar kervanına koyulmuş. Sözünü ettiğim kişi hakikaten azıttı işi. Bugün akşamüzeri saatlerinde renkli bir kanalın evlilik proğramlarından dönme bir programının, şarkıcı sunucusunu hoşnut etmek için seyircileri yanlış yönlendirdi.
Peygamberimizin sünneti olan sakalı, sarıkla cübbeyi cami içine sıkıştırdı. "Sarıkla cübbenin yeri camidir, cami dışında sarıkla cübbeyle gezilmez ki" dedi. 
 
Gavuristanda batıl dinlerini yaşayan adamlar, alenen papaz kıyafetleriyle geziniyorlar. Yahudi erkeklerin sinagoglarda kullandıkları ve ibadet dışında da başlarına taktıkları, sokaklarda gezerlerken hiç çıkarmadıkları kippa denilen kepi, yani küçük takkeyi de dünyada kimse yadırgamıyor. Peygamberimizin sünneti yadırganırmış. Ey başında kavak yelleri esen hoca bilinen, akla ziyan açıklamanızın günahı boynuna dolansın. 
 
Konu şu; eski bir erkek manken 13 yıl öncesi güya iç dünyasına dönmüş, kalbinin huzurunu kıyafetleriyle de gözler önüne sermiş. Söylediğine göre dinini yakından tanımış, gerekliliğini yerine getirmek için de şalvar giyip, başına sarık sarmış. Sakal bırakıp sünnete uymuş. Sonrasında galiba nefsi dürtüklemiş, duygularının aklına uymuş, 13 yılın ardından üzerinde taşıdığı kıyafetlerini bir kenara fırlatıp, yeniden gençlik yıllarının hallerine bürünmüş. Yeni görünümüyle kabul görüp, dizi-film sektöründen iş bekliyormuş. 
 
İyi bize ne, Allah bilir öncesi ve şimdisi dönmesi niye? Empati kuralım, yargılamayalım. Beşerdir, şaşar durur. Lakin kendi ekranlara çıkıp eski haline dönüşünden dolayı yadırgandığını yayıp duruyor. Kendisini konuk eden sunucularda yeni şekliyle yeniden onu tanıtmaya gayret ediyorlar. Eski haline dönmüş, yadırgandığını düşünüp yeniliklere adapte olmak için eski tanıdıklarından yardım isteyip ekranlara çıkmış. Ekran tellalı hoca, eski erkek mankene diyordu ki "Sarığınla üç kişiyi, yeni imajınla 300 kişiyi ikna edersin, cami dışında sarık, şalvar giyilmez. Her şeyin yeri vardır" kisvesine güvenerek, kendince fetva verdi! Sünneti bir kalemde şova heba etti!
 
İnanın başka kanalı izliyordum, reklam arası gezinirken duyduğum bu üzücü cümleleri Allah rızası için buğz ediyor ve adam kıtlığında mertebeler verilmiş hocayı, Allaha havale ediyorum...
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..