Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yalayarak tespit

Papa geldi ve gitti.
Papa’nın ülkemizve devletimiz için kanatleri değişti mi ?
Bilmem..

Ancak gerek Sultanahmet Camii’nde -devletler arası diplomasi trafiği ile önceden kararlaştırılarak farklı mesajlara yönelik olarak- okuduğu "dua"da "ne" dedi, gerekse sizi "Avrupa Birliği’nde görmek bizi sevindirir" gibi sözlerden ne anlaşılacağı henüz belirsiz. Kısa vadede de bu sözlerinin sonuç getirmediği kesin. Daha Papa topraklarımızda iken ülkemizden yeni tavizler almak üzere AB’den karar ve sesler çıktı.

Fakat Anadolu için "kutsal topraklar" ifadesini kullanması batı için "hedefiniz Anadolu!" demeye getirdiği kesin.
Ülkemiz bazı işler oluyor .
Bu işleri yapanlar sosyal kitleleri, bilimsel verileri ve politik gerilimleri dikkate alıyor olmalılar.
Fakat hangi işe baksak el yordamı ile yapıldığı, ses çımkarmadığınızda yapanın yanına kar kaldığı da bir gerçek.
Hükümet Reform(!) yapmaya karar vermiş.
Hükümetin bu kararına da Mecilis el kaldırıp hay hay demiş.

Meclisin çalıştığı gün ve saatleri "daha verimli çalışsın" vekiller asillerle bulaşarak boşa oyalanmısın diye millete kapatan Bülent Arınç yönetiminin bu tedbiri gayet etkili olmuş ki yapılan sosyal güvenlik reformu enine boyuna tartışılmış!.çç Milletvekilleri gerekli katkıları yaparak eksiklikleri tamamlamış.

Ve ortaya 5510 sayılı yasa ile sosyal güvenlik formu çıkmış.
Uygulama 1 Ocak 2007 de başlayacak .
Fakat gel gör ki. daha yeni yapılan reformaı bir çok kesimi madur edeceği anlaşılınca Başbakan , ‘bu işe yeniden bakın’ talimatı vermiş.Ve bir çalışma gurubu kurmuşlar.

Eee. Bunu baştan yapsa idiniz ya.
Ya da meclisi millete kapatacağınıza milletle yüz yüze gelerek onun sesini kürsülere taşısanız daha iyi olmaz mıydı.
Reform oldu deform.
Bizde işler böyle gider..
Tıpkı aşağıda ki olayda olduğu gibi..

Alacanet’ten bir ileti aldım.
Yukarda anlattığım örneklerde olduğu gibi önce iyi görünen ya da oyuncuların bize öyle sunduğu olayların sonra aleyhimize işlediğini ancak ayıktığımızda fark edebildiğimiz gibi aşağıdaki olayın düşündürücü, traji komik olması dolayısıyla sizlerle paylaşmak istedim.

"Ankara' nin Golbasi ilcesinde, Yavrucak koyunde oturan Hasan Yaman'in evine gokten esrarengiz yesil bir buz kutlesi dustu. Carpmanin etkisiyle cati kirildi ve bir duvar catladi. Etrafa yesilimsi renkte parcalar dagildi. Parcayi eliyle tutan Hasan Yaman, elinde aynı renkte bir iz kaldigini fark etti. Ilk sok atlatildiktan sonra koydeki herkesi bir UFO telasi sardi. Koy halki cismin bir UFO'dan dustugunden neredeyse emindi.

Ev sahibi Hasan Yaman jandarmaya haber verdi. Gokten dusen buzun erimeye basladiginin fark edilmesi uzerine de bir bolumunu alip buzdolabina koydu.

Yaman'in evi cok gecmeden, yaklasik bes kilo agirligindaki ve kotu kokulu cismi gormeye gelenlerle dolup tasti. Hatta koylulerden bazilari da cismin tadini merak edip yaladi. Ankara Universitesi Astronomi Bolumu Baskani Prof. Dr. Ethem Derman parcayi incelerken, Maden Tetkik Arama da numune alip laboratuvarda test ettirdi. Kutle uzaydan degil, hava meydanina para vermekten kacinan bir ucaktan birakilan tuvaletten gelmisti. -50 derecede donan atik da gok cismi gibi yere cakilmisti. Buza yesil rengi verense temizlik maddeleriydi. Golbasi Savciligi yaptigi incelemede, olay saatinde iki Rus ucaginin seyrettigini belirledi. Ucaklardan biri Evolga AVV, digeri ise KBA Sonajarsky Havayollari'na aitti. Savcilik Hasan Yaman'a dava acabilecegini belirtti. O gece kimsenin olmemesi mucize." diyen Hasan Yaman da su gunlerde dava acma hazirliklari yapiyor.
ADAMLAR YALAMIŞ İNANAMIYORUM!!!"

 
Toplam blog
: 40
: 874
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

Hayata Elektronik teknisyeni olarak başlayan Çavdar, her kim  ne hal üzere gördü ise  öyle bilini..