Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yalnız adam

Yalnız adam
 

Açılıma tütsü hazırlıyorlar


Başbakan, yalnızları oynuyor. Yalnız ve mağdur. Bu yaşıma geldim. Çok başbakan gördüm. Bu kadar yalnız kalmışını, hiç görmedim. Çok acıklı bir durum. Başbakan diyor ki: Açılımı, içi boş diye eleştiriyorlar. Doldurun o zaman. Doldurdunuz da, biz mi kabul etmedik. Yani, Başbakan, üstünde açılım yazan bir çuvalı, almış eline, siyaset bulvarının kenarına dikilmiş, gelenden geçenden bir şeyler istiyor. Doldurun çuvalı, Gönlünüzden ne koparsa. Aklınızdan ne geçerse. Yazardan çizerden, şarkıcıdan, sinemacıdan, istedi, olmadı. Çuval boş kaldı. Bu kez, kadınları topladı, bari siz bir şeyler atın, çuvala, dedi, ama, yine umut yok. Geriye, işsizler, Emekliler ve çocuklar kaldı. İşsizlerden ve emeklilerden bir şey çıkacağını sanmıyorum. Çuvala bir şeyler atsa, atsa, çocuklar atar. Ne atarlar? Hiçbir şey bulamasalar, taş atarlar. En azından, açılım çuvalı boş kalmaz.

Açılım projeniz, bir fiyaskodur, Sayın Başbakan. Bu güne kadar, davet edip, bir türlü anlatamadığınız açılım, kapanmıştır. Davet ettikleriniz, davetin ardından, yaptıkları açıklamalarda, uyumsuzluk sergilediler. Ahengi ve makamı tutturamadılar. Bu günkü, kadınlar matinesinde de bu görüldü. Kimileri doğrudan eleştirdi, kimileri destek çıktı, ama, çuvala bir şey atamadı. Oysa, şimdi elinizde bir proje var. Hudut bekçileri, projesi. Farkında değilsiniz belki, ama, Osman Pamukoğlu ile müttefiksiniz. Bir araya gelin. Oturun, pekiştirin. Pamukoğlu, 365 günde PKK yı bitiririm diyor. Çağırın, bitirsin. Bir birinize açılın.

Gelelim referanduma. 12 Eylül e, şurada ne kaldı ki? Sayılı gün. Çabuk geçer. Evet mi, Hayır mı. Başbakan, elindeki, boş açılım çuvalı ile, mağdur pozlarını oynayıp, Milletimizin, gani gönlünden istifade etmeyi umuyor. Bizim millet, mağdurdan yanadır. Ama, bir de, asıl mağdurun kendisi olduğunu fark ederse, yandı gülüm, keten helva. Ana yasa mahkemesi, paketin en can alıcı maddelerini iptal etti. Hükümet bu maddelerin yerine, başkalarını koyamadığına göre, değişim paketi, güdük kalmıştır. Kalan maddelere, evet, desek de, hayır, desek de, hayatımızda bir şey değişmeyecek. Bunlar zaten üvertür maddeler di. Hal, böyle olunca, bu referandum, daha şimdiden, bir güven oylamasına dönüşmüştür. Evet, çıkarsa, AKP İktidarına 2011 e kadar devam edebilir. Hayır çıkarsa, erken seçim kaçınılmazdır. Başbakan, boş çuval ile, erken seçime gider mi? Çuvalı, seçmenin kafasına geçirebilirse, gider.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..