Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '11

 
Kategori
Bayramlar
 

Yalnız bayram sabahları

Bayrama bakın bayrama!

Kimi telefonla arasam ya otobüste bir yerlere tatile gidiyor .Yahutta çoktan gitmiş de bungolov evinde bacaklarını uzatmış bile.

Ne diyebilirim ki; evine bayramlaşmaya gitmek şöyle dursun. Çoğuna telefonla bile ulaşılmıyor. Öyle ucra yerlere ve de koylara gidip kafalarını sokuyorlar ki ulaş ulaşabilirsen.

Eskilerde kafamızı dinlemek ve de boşaltmak için, candan bir arkadaşımızla buluşup dertleşmek, sohbetleşmek yeterdi.

Şimdi insanlar gidip kafalarını kuma sokuyorlar. Kafalarının içindeki yoğunluk ve sıkıntı terle beraber kuma akıp gidiyor herhal. Gençler el öpmekten kaçıyorlar diyelim. Peki yaşlılara da ne oluyor acaba.

Onlarda, ellerini öpmek için gelecek kimseleri olmadığı için, bayramın ilk günü ya yorganı başına çekip ağlıyorlar, yada beşkuruşları varsa kendilerini bir tatil beldesine atmak için yollara düşüyor, kafalarını sokacak bir avuç kum arıyorlar. Buluyorlar da ...

.Allaha şükür ki, memleketimizin her tarafı deniz, kum, güneş. Ya böyle kıyısı ve de plajları kumları güneşi olmayan insanlar kafalarını boşaltmak için nereye sokuyorlar acaba. Nereye doğru gidiyoruz bilmiyorum diyemiyeceğim.

Yolun sonu görünüyor. Bireyselleşmek. Tek başına olmak. Duyguyu insanda değil de doğada aramak. Olsun bu da birşeydir. Demek ki, duygunun bitmesine epey daha var. Duyguyu besleyen merkezler, hem insan hemde doğa olsa güzel olur tabikide. Bir tanesi olması da bir hoşluk bir ümittir. Bayramı arkada arama... Önünde ki günlerde bayramı sen içinde yaşamaya bak. Çık yorganın altından. Tabiata bak, canlan... Hiçbir şey yapamazsan sokağa çık kedileri sev.

Bayram sevgi demek değil midir? 

 
Toplam blog
: 56
: 661
Kayıt tarihi
: 24.02.08
 
 

Emekli, 19 mayıs ..