Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Yalnız gazda yanlışlık yok bu işte kedilik de tilkilik de var!

Şöyle diyor: "...Hükümetle, hükümetin politikalarıyla, uygulamalarıyla meselesi olanlar, demokrasi ve hukuk çerçevesinde fikirlerini ifade ederler, sandıkta da demokratik tepkilerini ortaya koyarlar. Bu işin ölçüsü sandıktır..."

Kimse sandık önemsiz demiyor ama sandıktan sandığa epey zaman var. O iki zaman arasında ne yapsan mübah mı? Türkiye kocaman memleket sana toplumun %50'si oy verdi diye toplumun diğer yarısını tamamen göz ardı et, ağzına gelen lafı söyle, yemesine, içmesine, çocuk yapmasına nereyi ibadet yeri belleyeceğine karar mı ver dedi?!

İstanbul gibi Türkiye nüfusunun %20'sini barındıran bir şehirde İstanbul'u Trakya'dan bir boydan bir boya ayıracak kanal açma kararı alırken; zamanında kendinin bile karşı çıktığın, İstanbul'un akciğerleri niteliğindeki oramanlık alanları ezip geçen köprülü çevre yolu projesine başlarken, dev bir 3. havaalanı yapılırken bunun nereye yapılması gerektiği konusunda bir referandum, olmadı bir İnternet anketi vb. yöntemle vatandaşın fikrini sorma nezaketini göstermeyip padişah gibi " istedim tez yapılacak deme hakkını kendinde nasıl görüyorsun?" Vatandaş başbakan mı seçti, oyla sultan mı seçti... daha ikisinin ayrımında değilsin.

Özlemini çektiğin padişahlarla, sultanların olduğu dönem devam etseydi şimdi ki başbakan olabilir miydin? Olsan olsan sultanın iki dudakları arasındaki tiz kellesini alın diyeceği kapıkulu sadrazam olurdun.

Memleketi düşman işgalinden korumak için canlarını ortaya koyarak cepheden cepheye savaşan, sana oturduğun o koltuğa ulaşma imkanını veren cumhuriyeti kuran, ama artık yaşamadıkları için sana yanıt verme imkanı bile olmayan insanlara ayyaş demeyi kendine nasıl yakıştırıyorsun? Bu halinle nankör kediden de beter değil misin?

Olayı nasıl olur da halen Taksim'de ağaç kesme alışveriş merkezi yapıp yapmama meselesi olarak ele alırsın... bu kadar kör mü ya da o kadar efelendiğin kardeşin Esed'e karşı Reyhanlı'yı ve vatandaşlarını koruyamayan, Obama elini kolunu bağladığı için karşılık bile veremeyen, bu nedenle istifa etmesi gereken bir hükümetin başbakanı olduğunu unutturmaya çalışan kurnaz tilki değil misin?

 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlar..