Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '14

 
Kategori
Dünya
 

Yalnız Kurt ve Canlı Bomba

Yalnız Kurt ve Canlı Bomba
 

google


Eskiden canlı bomba vardı. Şimdi yalnız kurt var.

Birincinin şimdi ve burada kitel üzerindeki medya geştaltı etkisi daha ve en yüksek çizgide: ‘That is the question.’

Canlı bombayı, pek ünlü olmayan (eski Seylanlı) Sri Lankalı teröristler icat etti ama Filistinliler, kavramı onlardan apartıp, global çapta ünlü yaptılar.

Eh, Unabomber bir bakıma (nerede patlatacağı belli olmayan) bir canlı bombaydı, şimdi de yeni kuşak yalnız kurtlar kavramı ondan apartıp, daha bir ünlü oluyorlar.

Bu bir.

Canlı bomba tümüyle, yalnız kurt da % 50’den çok, eyleme giderken ölümü üstlenir.

Bu iki.

Yöntemler değişirken, işlev denli, işlevsizlik de önemli kalır. Tamam, bir bomba patlatma yöntemi er veya geç deşifre edilir ve artık önlenebilir olur ama sen kalkıp da, her bombayı aynı biçimde çift fitilli yaparsan da, bu senin alameti farikan olur ve tanınırsın ve sanki asıl işlev(sizlik) bu olur gibi.

Bu üç.

Koşut biçimde, 1970’lerde uçak kaçırınca, bu medya geştaltı yaratıyorsa ve 2010’larda yaratmıyorsa, yöntemi değiştirirsin ama her 2 durumda da sonuca giden yol, iyi bir pazarlıkçıdan geçer sonuçta. Yani, ekip çalışması ve görünen terörist önemlidir denli, görünmeyen terörist önemlidir de, yoksa konudan yanlış dersler çıkarırsın.

Bu dört.

Atlayarak gidelim: Konunun son çıkışındaki, ya davadan vazgeçmek, ya da düşmanınla özdeşleşmek açmazı, tüm asilerin başına gelebilir, bilindiği kadarıyla geliyor da. Yani, terörizm bir tao değildir, çünkü Konfüçyüs veya onun koşutu tarzı bir tao olamaz.

Bu da beş.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..