Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
Psikoloji
 

Yalnız mı değiliz?

Yalnızım belki , yalnızsın belki ,yalnızlar onlarda ,hepimiz yalnızız  aslında...Evet nasıl oluyor da onlar olup da hepimiz olup da yalnız oluyoruz?

 

               Nedir insana yalnızlığını hissettiren duygular;kötü gününde bir başına mı kalmak,yaslanacak bir duvar mı bulamamak,gerçekten tek başına mı olmak yoksa her seferinde yalnız mı bırakılmak?Bunlardan bir tanesini bile hayatı boyunca yaşamayan bir insan var mı aramızda?Demek ki kalabalıklar içinde bile yalnız olmak diye bir durum var...

 

              Bize çok uzak bir kelime değildir yalnızlık.

               

              Beni yalnız bırakın kafamı dinlemek istiyorum,bunu yalnız yapacağım,bugün evde yalnızım gibi yüzlerce kelimeyle yalnızlık duygusuna dem vurup yalnız olmadığını iddia etmek gerçekten çarpık bir durumdur.Belki de yalnızlık kelimesini bize öğretenlerin insanın tek başına yaşama durumudur diye belirtmelerinden dolayı bu kalabalık içindeki yalnızlığımızı idrak edemiyoruz.

 

              Aynı masa etrafında oturup da birbiriyle sohbet dahi etmeyen,sadece telefonuyla ilgilenen,önünde ki bilgisayardan başka bir hayatı olmayan insanlar mı yalnız yoksa kimi kimsesi olmayan insanlar mı yalnız?Aynı apartmanda oturup da komşusunun adını dahi bilmeyen,yüzünü bile görmemiş insanlar mı yoksa yalnız?

 

              Sizce yalnız olduğunu düşünen kişilerin yalnız olduklarına dair tek emare tek başına bir hayat yaşıyor olmaları mı yoksa toplum içine girdiklerinde oluşturdukları yalnızlık mı?

 

              Şimdi lütfen beni yalnız bırakın bir şeyler yazacağım...:)

 
Toplam blog
: 9
: 49
Kayıt tarihi
: 14.07.16
 
 

Psikoloji ve ülkemizdeki çarpıklıklar adına makaleler yazıyorum. Ve tabi ki de en sevdiğim konu o..