Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yalnız mısın yoksa kendinle başbaşa mı?

Yalnızlık insanların en büyük korkularından biridir. Yalnız kalmamak için bir eş ister, sosyal bir çevre ister, itibar, güç ister, muhabbet ister... Eğer bunlar etrafında yoksa kendini kalabalığın içinde bile yalnız hissedebilir insan. Anlaşılmadığını düşünmek ya da kendisi gibi düşünenlerin olmaması da insana kendini yalnız hissettirebilir. Ve böyle düşündüğümüzde yalnızlık pek de hoş bir şey değildir. Çünkü bunların hepsi kendini ayrı görmekten kaynaklı bir bakış açısının ürünleridir.

Peki yalnızlık, yalnız kalmak eğer "kendinle baş başa kalmak, kendine dönmek" gibi bir anlama dönüşürse nasıl olur? Dış dünyaya olan bağlarımızı bir süreliğine durdurup tüm odağımızı içimize verip, kendinle yüzleşmek, kendini fark etmek, kendinle iletişime geçmek olsa nasıl olur?

Bütün kişisel gelişim çalışmaları, filozoflar, dinler insana seslenirken hep "içine dön, kendi tanı, kendini bil, sen değişirsen dünyan değişir" demişler. Hepsinin ortak dilidir bu, "sorun da sensin, çözüm de; cennet de sensin cehennem de". Kalabalık ve keşmekeş içinde insan kendini bulamaz. Orada ancak şu anda ne olduğunu ya da ne olmadığını görür insan. Ama özünde ne olduğunu bulması için kendine karşı samimi olup, kendiyle baş başa kalabilmelidir.

Kendinle kalabilmek, önce yüzleşmeyle başlar ve bu da cesaret ister. Sonra üstüne yapışmış kirlerden arınmak ister. Bu arınma da zaman ve emek ister. Sonra kendi toprağına güller, umutlar ekmek ister sevgiyle. Aslında tüm insanlar bir gün özüne dönmek ister , tüm acısı sancısı bundandır da farkında değildir.

Bu hafta kendinizle baş başa kalma deneyimi yaşamaya ne dersiniz? Her gün kendinize bir saat ayırın, sadece siz ve kendiniz baş başa. Sakin ve doğa içinde bir yer olursa çok daha iyi olur. Kendinizi tanımaya niyet edin. Okunmayı bekleyen sayfalar var içinizde ve açın kitabınızın kapağını. Bakalım neler dökülecek o sayfalardan yavaş yavaş. Kendinizi sevgiyle inceleyin, sevgiyle kucaklayın. İçinizden gelen seslere kulak verin, kaba ve ağır olanlara ve sonra ince ve latif olanlara.

Her zaman olduğu gibi hatırlatmak isterim ki bütün olup bitenleri kişisel gelişim defterinize yazın, yazın, yazın. :)

Kendinizle kucaklaştığınız bir hafta olsun :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..