Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '17

 
Kategori
Öykü
 

Yalnız sanıyordu kendini, yapayalnız

Yalnız sanıyordu kendini, yapayalnız
 

Öykü sözcüğünün kökeni depo kelimesidir. Bu nedenle öykülerin birer depo oldukları söylenebilir. Şeyler öykünün içinde saklanırlar ve bu şeyler anlamdır. Mıchael Meade Resim internetten


O gün gökyüzünde parçalı bulutlu bir hava vardı. Güneş odasının penceresinden bir görünüp bir kayboluyordu. O hala koskoca evde kendini tek başına sanıyordu.

(Koskoca ev derken şato, villa gibi bir ev sanmayın, bildiğimiz çoğunluğun kullandığı sıradan iki oda bir sofa ev işte.)

Lafın gelişi…

 

 Evin içinde öylece boş boş salınır gibi, bir oraya bir buraya dolanıp duruyor, tekir kedisi de salonun en kuytu köşesinde uyukluyordu.

Hayret!?

Bunca yıldır hiç sorun olmayan yalnızlık duygusu, bu aralar arada bir aklına takılıyor, nedenini bir türlü anlamıyordu.

Oturma odasındaki kanepenin kenarına ilişti; pencereden bulutlar fırsat verdikçe görünüp kaybolan güneşe doğru bir an baktı, her nasılsa.

Taa çocukluk günleri geldi aklına; ilk yalnızlık anları...

 

Küçücükken, gündüz vakti evin üst katında uyurla uyanıklık arasında sedirde... Kimseler de yok yanında...

Uyanır uyanmaz ağlamaya başlamış, oysa ev halkı alt katta kendi günlük işleriyle uğraşı halinde. O bir an her nasılsa yalnız sanmış kendini.

Bu duyguyu uzunca seneler içinde unutmuş ve gayet rahat bir ömür sürdürüp giderken; şimdi durduk yerde çocukluk günlerini anımsayıp yalnızlık duygusuna kapılması, biraz tuhafına gitti.

 

Oysa hayatı hiç de karmaşık değildi. İç dünyasında zaman zaman acı tatlı günler geçmiş olsa da, mutlu bir hayat sürdürüp gidiyordu.

Şimdilerde, özellikle geceleri biraz karanlıkta kalsa tedirginlik duyar gibi oluyordu. Oysa yıllar yılı, zaman zaman yalnızlıkla baş başa birçok günleri olmuş, hiç de kötümserliğe kapılmamıştı.

 Evin içindeki kedisi kendi halinde, saatin tıkırtısı durmadan  “Tık tık tık…”  Kütüphanedeki kitapları o kadar dost canlısıydılar ki, konuşsa cevap vereceklerdi sanki. Aslında hiç de yalnız değilmiş, sadece bazı bazı yalnız sanırmış kendini.

Kendi kendine gülmeye başladı…

 

Şahin Özşahin

 

 

 
Toplam blog
: 1160
: 227
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Teknik ressamlıkla geçen çalışma hayatımdan sonra emekliliğini yaşayan bir kız ve bir erkek çocuk..