Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '17

 
Kategori
Futbol
 

Yalnız ve çaresiz

Fenerbahçe basketbol takımı, çok iyi kadrosu, çok iyi teknik direktörü ve çok iyi takım içi uyumu ile son yıllarda taraftarlarına Barselona futbol takımı taraftarı gibi hissettiriyor. Her maç hınca hınç dolu tribünler, tribünlerin yüzünü “kaybetseler dahi” kara çıkarmayan oyuncular ve ayakları yere çok sağlam basan bir takım…

Aynı logoyu taşıyan futbol takımı için bu sene taraftarların hissettiği ise orta seviye bir Anadolu takımı taraftarlığından çok farklı değil. Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki yalnızlık ve çaresizliği dün zirve yapsa da bu durum bu sene birçok maçta yaşandı.

Bu seneki Fenerbahçe bu; geride olsa dahi rakip üzerinde baskı kuramayan, maçın hiçbir anında oyunu kontrol edemeyen ve gol pozisyonu yakalama şansı hiç olmadığı kadar düşük bir takım. Bu nedenle sarı lacivertlilerin Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’e elenmesi mi yoksa yarı finale çıkması mı daha beklenmedikti tartışılır.  

Olaya daha geniş bir açıdan yaklaşıp “bu takım her sene ilk ikide olacak değil ya” diyebilirsiniz fakat mesele şu ki Fenerbahçe’nin geride kalması rakiplerinin başarısından ziyade kendi başarısızlığı. Eldeki iyi kadroların bir öncesi seneden daha iyi olması beklenirken “gönderilen” başarılı teknik direktör ve futbolcular nedeniyle adeta bile bile zayıflatılması bugünkü manzaranın en büyük nedeni. Mesela dün sahanın yıldızı ve turu Başakşehir’e getiren Emre…

Aslına bakılırsa Başakşehir karşısında iki maçta da çok şanslıydı Fenerbahçe. İlk maçta iki farklı geriye düşmüşken “bir şekilde” bulunan iki gol, dün de yine bilinçli kurgulardan uzak beraberlik sayıları sarı lacivertlilere sadece Niçe’nin “işkenceyi uzatır” dediği umudu verdi; daha fazlasını değil.

Futbolda işin penaltılara kalması “yazı turadan hallice” diye tabir edilir ve bu hallice kısmı penaltıyı iyi kullanmaktır. Kaleci Volkan ve Skertel bir tarafa, Fenerbahçe’nin orta sahasının vazgeçilmez iki ismi olan Mehmet ve Josef’in kötü vuruşları bir taraftan finalisti tayin ederken diğer taraftan da Fenerbahçe’nin durumunun göstergesi oldu. Zira bu iki isim ayaklarına biraz hâkim olsa bugün Fenerbahçe çok farklı olabilirdi.  

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..