Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
Okunma Sayısı
356
 

Yalnızca burada yenilebilecek bir tatli

Yalnızca burada yenilebilecek bir tatli
 

Ulkemizde tatli yapilarken, baklava vs , kullanilan malzemenin ilk akla geleni undur. Pirinc unu ve nisastasi da tatlilarimizda kulanilir.

Burada ise pirinc unu ve nisastasi tatli yapiminda kullanilan bir malzeme bakliyat urunleri ile birlikte. Mevsime gore tatlinin sekli ve iceriginin degismesi de sozkonusu.

Evde yapmak zahmetli ve zaman aldigi icin bu tur tatlilari yapan dukkanlardan almak daha ekonomik . Her gun yenimliyor tabi ki. Ayrica hediye olarak da goturmek icin ideal. Kayinvalideme bu tur tatli vs aldigimda kendileri yemeden once evdeki ALTAR (kucuk Budist tapinagi ) na sunar.

Bugunku tatli resimde goruldugu gibi uzumlu. Baharda cileklisi vardir. Kocaman bir uzum tanesinin etrafi once baklagiyattan yapilan bir tatli tabakasi sonra pirinc unu ve nisastasindan yapilan yumusucik bir hamurla kapli .

Ici bayacak kadar tatli degil. Uzumun aromasi ile birlesince tadi cok guzel . Tatli mi ? diyorsunuz . Oyle hissediyorsaniz iste size yesil cay. Yesil cayin buruk tadi ve tatlinin harmonisinin tadina doyulmaz . en azindan benim icin oyle ...

Aman cocuklar gelmeden kendi payimi yiyeyim , yoksa bir tane bile kalmaz , paketin icinde alti tane var sadece .

Sevgi ve saygilarimla ..

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bir tanede benim için ayır...)) bugünlerde abur cubur alıp çoluk çocuğa dağıtıyorum ben sadece bakıyorum valla.) sevgiler aplam

Halide 
 09.11.2007 19:40
Cevap :
Gelecek sefere . Ders bittiginde kutu bostu :))  10.11.2007 0:37
 

Yine ,yeni bilgiler geldi sizden bu defa tatlı olarak.Tadını bilemiyorum ama bizi görüntü ve anlatımından yoksun bırakmadığınız için size teşekkürler.Sevgimle

mavinin güncesi hanife 
 09.11.2007 12:12
Cevap :
keske tadina bakabilseniz .Cok guzel !  09.11.2007 15:11
 

Bilgi için teşekkürler. Sevgi ve saygılar

basak_33 
 09.11.2007 11:37
Cevap :
Yorumunuz icin tesekkurler . saglicakla kalin.  09.11.2007 11:58
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 397
Toplam yorum
: 1163
Toplam mesaj
: 200
Ort. okunma sayısı
: 1101
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster