Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Yalnızlaşmamalıyız

Önce , uzun süre görmediklerinizi unutursunuz.Sonra görmek istemediklerinizi. En sonunda da yakınlarınızı. İşte o zaman yalnızlık başlamıştır demektir.

Kendi kendinize sorgulamaya başlarsınız neden böyle oldu diye.Nedenini bulamazsınız. Çünkü , önce en uzaktaki dostunuzu unuttuğunuz zaman siz yalnızlaşmaya başlamışsınız demektir.Yalnızlaşan bir kişi düşünmekten yorgun düşer.Bünyenin bağışıklık sistemi zayıflar.Eğer doktora gidip muayene ve tedavi olmazsa daha kalıcı hastalıklar oluşur ve ölüme hızla sürüklenir.Kendi kendinize şöyle düşünürsünüz;bende şu hastalık var, kalbim ağrıyor, şuram ağrıyor gibi.Bir süre sonra panik atak başlar.Korkmaya başlarsınız ölümden.Hemen tedaviye başlarsınız ama iş işten geçmiştir.

Ülkeler de böyledir.Önce en uzaktakilerle bağlarınız kopar.Sonra bulunduğunuz coğrafyadakilerle.Daha sonra akraba veya kan bağı olanlarla ve en sonunda da komşularınızla bağınız koparılır.Sonra da yıkım gelir dayanır kapıya.Ekonomik olarak borçlandırılırsınız.Komşularınızdan tehdit aldığınız söylenir ve müdahale etmek için size yardım edeceklerini vaadederler.Hatta silah almak için size kredi bile verirler ki iyice borçlanasınız.Bu arada basın yoluyla sizi kültür bombardımanına tutarlar.Eğitim, sağlık, üretim ve istihdam politikalarının iyi gitmediğini bunun düzeltilmesi için özelleştirilmesi gerektiği söylenir.Ve özelleştirilen bu kurumları kendileri alırlar.Size verdikleri krediler karşılığında.

Toplumdaki sosyal patlamayı da önlemek için sürekli bir korku yayarak sizi onunla meşgul ederler.Bu terör olur, dini kullanmak olur, laiklik elden gidiyor olur, özgürlük ve demokrasi elden gidiyor olur, etnik ve mezhep çatışmaları körüklenir.

Toplumun sosyal katmanları arasında bir savaş başlamıştır artık.Korku kültürü egemen olmaya başlar.Bir süre sonra kılıçlar çekilir ve meydan okuma başlar.İşte bundan sonra sizin kontrolünüzden çıkmıştır artık işler..

Acilen ameliyat gerekir.İşler ameliyat safhasına gelmeden çözüm şarttır.

Birlik ve beraberlik olmak zorundayız.Başkalarının bizim üzerimizde söz sahibi olmasını engellemeliyiz.Kendi bağışıklık sistemimizi geliştirmeliyiz.

Ve herşeyden önce YALNIZ KALMAMALIYIZ, YALNIZLAŞMAYA MEYDAN VERMEMELİYİZ..

Murat Akcan.
 
Toplam blog
: 46
: 1171
Kayıt tarihi
: 17.02.07
 
 

Adana doğumluyum ve Adana'da yaşıyorum. Jeofizik mühendisiyim...