Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Yalnızlık Allah'ü Teala'ya mahsustur.

Yalnızlık Allah'ü Teala'ya mahsustur.
 

YALNIZLIK ALLAHÜ TEALAYA MAHSUSTUR. YALNIZ KALMAK YARIM KALMAK GİBİDİR.


Yalnızlık bir insan ve canlı için gerçekten çok ama çok zor bir durumdur. Bir insan nasıl ki doğacağı günü bilmediği gibi, öleceği günü de bilemez. Biz nasıl doğarken yalnız doğuyorsak, ölürken de  yalnız ölürüz. Bu nedenle insan hayatında yalnız kalmamak için evlilik seçeneğini kullanır. Böylelikle soyunu sopunu devam ettirmiş olur. Bu şekilde yaparak yalnızlığına da  çare bulmuş olur. Diğer taraftan vahim olan garip ve kimsesizlerin yalnızlığıdır. Bu yalnızlık çok iç acıtıcıdır. Onlar herkesten daha çok yardıma, insanlığa ve kardeşliğe ihtiyaç duyarlar. Onları her zaman kollamalı ve gözetmeye çalışmalıdır.

Yalnızlıktan nasıl kurtuluruz diye durup düşünmek gerekir. Bilhassa yalnızlığın nasıl çözüleceği hakkında bilgi ve araştırmalara iyi bakmak gerekir. Tüm ayrıntılar tek tek ele alınarak irdelenmelidir. Herşeyin bir çaresi olduğu gibi, yalnızlığın da çaresi mümkündür. Tabii ki bu realiteyi her insan kendine göre yorumlayıp, kendine göre bir çözüme gidebilir. Şöyle ki ben yalnızım ve yalnız kalacağım der veya ben yalnızlık istemiyorum çoğalmak topluma karışmak yalnızlıktan kurtulmak istiyorum  der. Her türlü seçenek insanın elinde mevcut olup, her şekilde de karar mercii kendisidir. Karar verirken çok dikkatli olmalı ve yanlış yönde kararlar vermemeye çalışmalıdır. Elinde bulunan tüm imkanları her zaman olumlu yönde kullanmaya dikkat ve özen göstermelidir. 

Sonuç olarak  söylenmesi gereken yarınların insana ne getireceğini hiç bir zaman kimse bilemez. Ama insan seçimini bir şekilde yapmak  zorunda. Hayatta kendine güvenilir bir yol haritası belirlemesi acilen gereklidir. Ben; ya yalnız yaşarım, ya da evlenir çoluk çocuğa karışırım der. Seçim her zaman insanın elinde. Hayatta ne şekilde olursa olsun seçimlerimizi daima çok ama çok iyi yapmalıyız. Kendimize mutlu olacağımız iyi bir hayat yolu belirlemeliyiz. Yalnızlığın çaresini de her zaman bulmaya çalışmalı ve bu konu üzerinde özellikle dikkatle durmalıyız. 

Sözlerimizi Üstad  Necip Fazılın şu güzel sözleriyle bitirelim...
Parası olan pazardan, İMANI olan MEZARDAN KORKMAZ.

GEÇTİ, İSTEMEM GELMENİ,

YOKLUĞUNDA BULDUM SENİ;

BIRAK VEHMİMDE GÖLGEMİ,

GELME, ARTIK NEYE YARAR ?

Bu da bizden olsun .....

SEN HİÇ BİR ZAMAN YALNIZ DEĞİLSİN UNUTMA ! SENİ KORUYAN VAR

ÖNÜNE TÜM ENGELLERİ YIĞSALAR, DURDURAMAZLAR SENİ VE BEDENİNİ

ÇÜNKÜ SENİ KORUYAN, KOLLAYAN VE GÖZETEN YÜCE YARADANIN VAR.

ALLAH YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM ET, BU YOL Kİ EN DOĞRU  YOLDUR.

BU DOĞRU YOLDA MÜTAMADİYEN İLERLEMEK SENİN TEK AMELİ SALİHİN

Yalnızken Allaha çok ibadeti taatte bulunmalı ve istiğfarı dilimizden düşürmemeliyiz.

                              

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..