Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '09

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Yalnızlık dünyada yok olmak gibi bir şey!

Yalnızlık dünyada yok olmak gibi bir şey!
 

Ultra Ajans


Geçtiğimiz hafta kendisi de sokaklardan gelen ve sokak çocuklarının umudu olan Umut Çocukları Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Ferhat ŞAHİN’ le tanıştık. Bize sokaklar da yaşamak zorunda bırakılan çocuklarımız ile ilgili inanılmaz olaylar anlattı. Sokaklar da 5000 civarında çocuğun yaşadığını ve her gün bu sayıya ilave geldiğini söyledi.

Umut Çocukları Derneği, aile ortamından kopmuş sokaklarda yaşayan, sorunlu, maddi manevi yardıma muhtaç olup kötü koşullarda çalıştırılan evinden kaçmış, uyuşturucu madde (tiner, esrar, eroin, alkol vb.) bağımlısı olan çocuk ve gençleri bu olumsuz davranış ve alışkanlıklarından arındırıp topluma ve ailelerine kazandırmak için kurulmuş bir dernek. Dernek Başkanı, Pedagog Yusuf Ahmet KULCA.

Bakırköy-İncirli’de “Bakırköy İlk Adım istasyonu”, Dolapdere’de “Umut Çamaşırhanesi (imkânsızlıktan kapatılmış)”ve Banvit tarafından 49 yıllığına tahsis edilen “Gece barınağı” mevcut. Elbette bu barınaklar yetmiyor. Daha fazlasının olması gerekiyor.

Parasızlıktan internet sitelerini de kapatmışlar.

Maddi yardımın yanı sıra manevi yardıma da ihtiyaçları olduğunu ifade eden Ferhat Şahin, halkta sokak çocuklarına karşı bir tedirginlik olduğunu ve bu nedenle de derneğe yardım edenlerin sayısının çok az olduğunu söyledi ve şöyle devam etti;

“Barınaklara gelen anne, abla, kardeş ya da babaların maddi yardımdan önce sevgilerini vermeleri gerek. Sokaklarda yaşayan bir çocukta oluşan boşluk önce sevgi ile doldurulmalı. Daha sonra süreklilik, verilen sözlerde durma, güven sağlama ve en sonra da maddi yardım. Bir sokak çocuğuna ‘gel sana barınacak yer ve bir iş buldum’ demek yetmez. Çocuk işe birkaç gün gider ve yine kaçar. Önce içindeki boşluğu dolduracaksınız sonra, barınma, eğitim, iş ve diğer benzeri ihtiyaçlarını karşılayacaksınız. Sokak çocukları ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Onlara rastladığınız zaman sattıkları malzemelerden satın almayın. Alırsanız sokaklara alışmasında sizin de payınız olur ve ailesine de ‘bu çocuk para kazanıyor, diğer çocuklarını da gönder’ mesajını vermiş olursunuz. Barınaklara geldiğiniz de her zaman geleceğinize dair söz vermeyin. Zaten inanmıyorlar. 2-3 ziyaretten sonra terk ediliyorlar. Verdiğiniz sözlerin arkasında durun, devamlılık çok önemli.”

Rahmetli Türkân Saylan'dan da geçmişte çok destek aldıklarını söyleyen Ferhat Bey aynı zamanda da derneğe katkı sağlamak için çıkardıkları Sokak Kedisi Dergisi’nin de imtiyaz sahibi. Sokağa itilmiş çocukların “Kendine Yardım Projesi- KEYAP” ismini verdikleri bir proje çerçevesinde çıkartılıyor. Bedeli 5 TL. derginin tamamını sokak çocukları satıyor ve sattıklarının yarısını kendileri alıyor.

Başka projeleri de var; Sokaktan Sanata projesi çerçevesinde Sokak çocukları tiyatrosunu kurmuşlar ve bazı illerimiz de gösteriler yapmışlar.

Onlar kendilerine yardım etmeye çalışıyorlar ama sen, ben ve ille de devlet desteği olmazsa olmuyor! Yetmiyor! Sokak kedileri ilgi, sevgi ve yardım bekliyor.

Buradan siyasilere de sesleniyoruz. Ülkemizin çok fazla sorunları var. Birbirinizle didişmekten vazgeçin, sosyal sorumluluğunuzu yerine getirin; “Gençlik Kanunu “ve “Çocuk Hakları Yasası”nı hayata geçirin!

Ferhat başardıysa diğer Ferhatlar neden başaramasın?

Onlar bizim çocuklarımız, bu ülkenin çocukları…

Yalnızlık dünyada yok olmak gibi bir şey!

Elinden tut yeter!

***

Umut Çocukları Derneği ve Ferhat Şahin ile iletişim kurmak için;

ferhatsahin@kayramedya.com

GSM:0535 293 95 42

Tel: 0212 297 49 11- 0212 235 88 11

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..