Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Yalnızlık kader mi? Tercih mi?

Yalnızlık kader mi? Tercih mi?
 

Yalnızlık kader mi, seçilmişlik mi? Hayatın her zaman yakınlarında birilerini dolandırdığı anlar vardır. Etrafında istemediğin kadar insan beliriverir. Her yeni aşk, ilişki, dostluk, evlilik, sevgi, arkadaşlık yeni heveslerle başlar. Hevesler tükenmeye başlayınca hayatındaki her şey önemini ve heyecanını yitirip sıradanlaşır. Rutine dönersin. Çünkü o bir dönemdir.


Aynı masada karşılıklı oturan bir çift de bizim kadar yalnız olabilir. Yalnızlık her insanın kaderidir aslında. Biraz da herkesin hazin sonu gibidir. Belli zamanlarda dokunur sonra alışkanlık haline gelir ve aksini düşünemezsin. En duygu fırtınası yaşadığın olayı (iş, günlük hayat fark etmez) paylaşmak istediğinde seni dinleyecek biri yoksa, demlediğin bir demlik çay tabir-i caizse kemikleri birbirine geçene kadar paylaşılmayı bekliyorsa, sabah günaydının yoksa, sofradaki tabak sayısı biri geçmiyorsa evet yalnızsındır.


Fiilen de yalnızsan sorun yokta, eğer bir gölge evin bir yerlerinde boy gösterip seni yalnızlığa mahkum ediyorsa taşınası değildir yükün. İkiye bölersin aynı evin içinde hayatı. Onunki ve seninki! Evlilikler var böyle sadece kadının içinde bulunduğu erkeğin var ile yok orası devam ettirmekte olduğu. Kavga bile etmezler çünkü paylaşım yoktur. Yıllar mahkum edilmiştir, asıl sana ait olan ruhun diğer yarısıyla tanışamadan bu şekilde geçmeye.


Evet bir Pazar gününde herkes “biz” olarak çıkabilir karşına. İçinde alabildiğine boşluk oluşur. Zamanla dolduramayacağını, doldursan da yine boş kalacağını bilirsin. Kendine yetmeyi öğrenir, öğrenmeye başladıkça katılaşırsın. Bir bayan olarak yalnızsan mesela aynı zamanda erkek olmayı da öğrenirsin. Bozulan musluğa sac bağlayıp tamirci gelene kadar sızan suyu durdurmayı, pazara çıktığında poşetlerini kendi başına taşıyabilecek kadar adale sahibi olduğunu görürsün.


Ve zamanla seni tercih eden sayısı azalır. Çünkü fazla güçlü gelirsin karşındakine. Kaldıramaz, taşıyamaz, yıpranırsın! Bilirsin bilmiş olursun, bilmezsin cahil olursun. Ama hep bir yanını eksik olarak gösterirsen, sahiplenilmeye ihtiyaç duyduğunu, eksik yanların olduğunu sergilersen tercih edilen olursun. Erkek hakimiyeti sever (bazıları). Hep derim ya, güçlü kadın ile beraber olmak yorar onları. Muhtaç olmalısın! Kendi hayatını kendi doğrularınla götürebilecek iraden ve cesaretin varsa ürkütürsün!


Hangisi tercihimiz peki? Aynı evin içinde yabancı olacağınızı bildiğiniz birinden vazgeçerek yalnız kalmak tercihen edinilmiş bir yalnızlık. Makbul olan yalnızlık benim deyimimle. Ortak yönlerinin olmadığını zaman içerisinde görüp, emin olup evliliğe taşınmadan yaşadığın yalnızlık senin şansındır bir bakıma. Verilmiş sadaka misali. Ne bayanlar tanıyorum güzelliğine bakmaya doyulmaz, evlerindeki marifetleri saymakla tükenmez. Ama YALNIZ! Görmezden gelineceğin bir gözle karşılıklı olmaktansa hiçbir göze değmeden bakışların, kendi başına yaşa.  

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..