Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Yalnızlık

Yalnızlık
 

Kayıp bir ruh gibi..


Yalnızlık ilaç mı, lanet mi?
Dünya, içinde yeterince ızdırap barındıran bir yer. Başkalarının ızdıraplarını yüklenmek anlamsız. Sırt sırtayız artık. Destek olmaya değil, görmemeye. Ölümüne görmemeye... İstediğimiz an bir adım geriye çekilip görmemeye alıştık, alıştırıldık. Ardıma baktığımda kimseyi göremiyorum. Ruhum ızdırap içinde. Sonu olan bir ızdırap olsa da sona yaklaştıkça dayanması, katlanması daha güçleşmekte. Her nefesinle içine aldığın hayatın, sen geriye vermeye fırsat bulamadan sarı yapraklar gibi kupkuruması içinde...

Hayatın garip yöntemleri var, kesintisiz sunuyor, verdikçe veriyor. Sanıyoruz biz de, aldıkça alıyoruz, aldıkça "sözde" birikimler yapıyoruz. Karşılıksız çek gibi aldıklarımız, zaman geçip baktığımızda "buzdağı" birikintilerimize anlayamıyoruz nasıl çöpten evlere dönüştüğümüzü. Görüntü kirliliğinden ibaret oluyoruz ya da camda bir yansıma olmaktan öteye geçemiyoruz. Aslında hiçbirimiz sevmiyoruz kendimizi. Aynadaki, hayallerinden kopmuş, inançsız kişiyle karşılaşmaktan hoşlanmıyoruz. Mütemadiyen kendimizden kaçıyoruz. Aşklarımızda, ailemizde işimizde, her yerde kendimizden mümkün mertebe uzak olmaya çabalıyor, kendimizi tereddütsüz rafa kaldırıp başkalarını, yabancıları koyuyoruz hayatımızın orta yerine. Herşeyi onların üstüne kurmaya kalkıp derin ve iyileşmez yaralar açıyoruz ruhumuzda ve bedenimizde. Her seferinde de o "başkaları"nı suçlamaktan kendimizi alamıyoruz sular durulduğunda.

Nihayetinde ardımıza dönüp baktığımızda tüm o hayatımızın ortasına itelediğimiz, tonlarca kıymet veridiğimiz, uğruna kendimizi hiç ettiğimiz hiç bir kişi ya da uğraşı bıraktığımız yerde bulamıyoruz .Tüm çabamıza rağmen yalnızlığımızı kabulleniyor ve yeminler ediyoruz "Bir daha asla!" diye. Kara mizah değil mi aslında hayat? Kısa sürede, yalnızlık kefen hissi vermeye başladığında, yepyeni örümcek ağı perdeler örüyoruz kendinize "yenilerini" düşürmek için. Evet, hayat; kara mizah, dengesizlik ve umuttan ibaret bir kısır döngü. Sadece yaşamak ve zevk almak, anlamı hayatın, beklentiler ise tek sebebi hayal kırıklıklarının.

 
Toplam blog
: 31
: 395
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

Hayata ve insanlara dair çok değerli tecrübeler edinme şansını yakaladığım, iyi niyetim ve fazla t..