Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Haber
 

Yalova'dan Giresun'a Vali etek genelgesi ile gündemde...

Yalova'dan Giresun'a Vali etek genelgesi ile gündemde...
 

“19 Mayıs kaldırılsın” manşetleri ile Yalova valisiyken medyada çokça yer alan Dursun Ali Şahin Giresun valisi olarak yine gündemde.

Vali, mezuniyet törenlerinde öğrencilerin eteklerinin diz altında olması ve askılı elbise giymemeleri gerektiğini hatırlatan bir genelge yayımladı.

Yalova valisiyken Milliyet’ten Tolga Şardan’ın sorularını yanıtlayan Şahin,“19 Mayıs törenlerinde tablolarla yapılan gösteriler var. İşte bayrak çıkıyor, sözler, yazılar çıkıyor. Bu dönemler geçti. Çocukları robot gibi kullanmak hoş değil. İnsanların beyinlerinde güzel şeyler oluşturmak gerekli. Zarfın içi önemli, beyin önemli” demişti. Şahin, Milliyet’in “Sizin bu konuda alternatif projeniz var mı?” sorusuna, “Yeni şeyler denenebilir. 15 yıldır yapılan uygulamayı kaldırmanın zamanı geldi. Doğu Bloku’ndan ithal edilen şeylerdir. 19 Mayıs’ı nev’i şahsına münhasıran kutlamak gerekir. Spor hareketleri güzel.”diye yanıt vermişti.


Tolga Şardan’ın 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerin kartonla yaptıkları tabloların genellikle Türk bayrağı ile Atatürk’ün sözlerinden oluştuğunun hatırlatılması üzerine Şahin, “Bu bir fikir olarak ileri sürüldü. Düşünülebilir” karşılığını vermişti. Şahin, illerdeki yerel kurtuluş günlerinin kaldırılması görüşünü de savunurken, “Komşu ülkelerle sıfır sorun diyoruz, ama ilkokul çocuklarının önünde düşmanı yatırıp süngülüyoruz. Bunlar birbirine tezat şeylerdir. Zaman israfıdır. Ayrıca, kurtuluş günleri olmayan kentler kurtuluş günü düzenliyor” dedi. Şahin, teklifinin toplantıya katılan bakanlık bürokratlarınca not alındığını söylemişti.

Daha sonra Giresun valisi olan Dursun Ali Şahin’in yeniden gündem olmasını sağlayan genelgede;“Huzur ve güven ortamı içerisinde başarı ile sürdürülen 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı tamamlanmak üzeredir. Bu eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimiz yoğun ve yorucu bir süreç yaşamışlardır. Bu süreçte insan için okula başlamak ve mezun olmak önemli safhalardır. Bu kapsamda yapılan mezuniyet törenleri öğrencilerimize okulla buluşma, öğretmenleri ve arkadaşları ile tanışma ve gelecek için dayanışma fırsatı sağlamaktadır.

Bu bağlamda; mezuniyet ve kutlama organizasyonları " öğrenci merkezli" ve katılımcı bir anlayışla öğrencinin hayatında unutamayacağı bir dönem olan okul ortamında öğretmenler, öğrenciler, veliler ile okulun eski mezunlarının katılımı sağlanarak sosyal, kültürel, sportif etkinliklerle zenginleştirilmiş programlarla gerçekleştirilmelidir. Yapılacak olan kutlama programlarına mülki, askeri ve yerel yöneticiler, okul aile birliği, vakıf ve koruma derneği, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitime katkı sağlayan gönüllüler, ilin eşrafı davet edilerek törenlerin birlik-beraberlik içerisinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Mezuniyet törenleri ve kutlamalarda özellikle kız öğrencilerin ilgi yönetmeliğin (a) bendinde belirtildiği şekilde eteklerin diz kapağını örtecek boyda olmasına, kolsuz ve askılı kesinlikle giydirilmemesine dikkat edilecektir. Öğrencilere aşırı masraf yaptırılmayacaktır. Önemli olan eğitimde başarıdır. Okul aktiviteleri hep ikincil olarak düşünülmelidir.

Sonuç olarak ilimiz ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen mezuniyet ve kutlama törenlerinde öğrencilerin ilgi (a) yönetmelik ve ilgi (b,c) genelgelerde belirtilen hükümlere uygun davranılmadığı görüldüğünden, bundan böyle okullar tarafından yapılacak mezuniyet törenlerinde yukarıda belirtilen yönetmelik ve genelge hükümlerine uygun davranılmasını, uygulamadan okul müdürlerinin sorumlu tutulacağının bilinmesini genelgede belirtilen hususların uygulanmasında ilçe Kaymakamlarının duyarlı olmasını önemle rica ederim." deniliyor.

Vali’nin yayımladığı genelge MEB mevzuat bankasında yer alıyor. Söz konusu genelge “Kız öğrencilerimizin şeffaf olmayan, vücut hatlarını belli etmeyen, badi, streç vb. darlıkta kıyafet olmayacak şekilde, öğrenciye yakışır, sade, kollu/yarım kollu gömlek veya tişort giymeleri,

Kıyafetlerin pedagojik esaslara uygun olmasına özen gösterilmesi, kot, streç, tayt vb. pantolonlar ile okulca belirlenenlerin dışında, simge, sembol, şekil ve yazıların yer alacağı, vücut hatlarını belli eden darlık ve türde yakasız, kolsuz kıyafetleri giymemeleri” diye devam ediyor.

Genelgenin son bölümünde ise,”Ayrıca, okullarda düzenlenen mezuniyet etkinliklerinin; velilere ekonomik yük getirmeyecek şekilde öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerin katılımının sağlanacağı, başka mekanlar yerine eğitim kurumlarında, daha anlamlı ve coşkulu bir şekilde ilgi (b) genelgede belirtilen esaslara göre düzenlenmesi.. “ne vurgu yapılıyor.(Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK Millî Eğitim Bakanı 27/04/2007)

Sonuç olarak mezuniyet etkinliklerinin özellikle okul İçerisinde yapılması ve var olan yönetmelik ve mevzuata göre öğrencilerin kıyafetlerine dikkat edilmesi gerektiğinin önemle altı çiziliyor. Okul dışında yapılan balo adı altındaki faaliyetler denetlenemeyeceği için tasvip edilmiyor.

Kraldan kralcı vali…

Giresun valisi var olan yönetmeliğe göre yayımladığı genelgede problem “eteklerin diz kapağını örtecek boyda olmasına, kolsuz ve askılı kesinlikle giydirilmemesine dikkatedilecektir” bölümünde, kraldan çok kralcı bir yaklaşımla altını çizdiğim kesinlikle giydirilmemesine dikkat edilecektir” denildikten sonra okul müdürlerinin sorumlu tutulacağının özellikle vurgulanmasından çıkıyor.

Okul müdürünün mezuniyet töreninde kız öğrencilerin etek boylarını, askılı, kolsuz giyip giymediğini, elbisenin şeffaf olup olmadığını denetlediği fotoğrafı bir göz önüne getirin ve kendinizi o kız öğrencilerin anne ve babalarının yerine koyun…

Sözü çok uzattım, okurları twitter’da konu ile ilgili yorumlarla baş başa bırakıyorum.Küfür içerenlerin dışında farklı görüşleri almaya çalıştım ve yorumcuların rumuzlarını tam olarak yazımda kullanmadım.

Laz..:”Giresun VaLisi beLkide Başörtüsü takıp okuyamanLarı anLamanız için Size bir kısıtLama getirmiş.Umarım anLamıştırsınız. Ne kadar kötü bişey ?”

brk:”Giresun Valisi cinsi sapık olsa gerek.Dizin üstündeki eteklerden ve kolsuz üstlerden tahrik oluyor ve herkesi kendi gibi zannediyor

Blades..:”Giresun Valisi kendinden utanmalı. "Laik" cumhuriyetin, özgür bir valisi olmak varken, şeriatçı hükümetin kukla valisi olmayı tercih etmiş.”

Blades..:”Giresun valisi hemen yobazlığa soyunmuş. Bi dur be adam, yeni hükümet kurulsaydı da ondan sonra deseydin bişeyler. Ne bu acele?”

go.:”Giresun Valisi ni asabi anchorman Ziya Osman Acıkel e havale ediyorum :D direk başbakana şikayet ediyor, ona göre :D

tb…:”Velev ki Giresun Valisi başörtüsünü kamu alanında yasaklayan bir metin kaleme alsaydı... Abboo Tarafgiller,yandaşlar,ultra demokrat aydınlar”

frizby…:”Giresun Valisi : kondom kullanımında ülke olarak ne kadar geç kaldığımızın en güzel örneklerinden birisin..

acv…:”giresun valisi kucucuk kız cocuklarından tahrik oluyormuş. zaten cennette çıtır hurilerde verilecek size. böyle dine böyle toplum.”

mh…:”Giresun Valisi Taliban ve Humeyni ile birlikte Fransa kadın giyim modasına el atıyormuş Başlangıç Giresunda bir defileyle tanıtılacakmış

seytan..:”Giresun Valisi günah işlenmesin diye elinden geleni yapıyor! işim iyice zorlaşacak...”

kart..:”"toplumun tum kesimlerini kucaklayan bir anlayisla" diyip, mevzuyu etek boyuna getiren giresun valisi'ne YUH olsun..”

2023ak..:”Giresun Valisi'ne katılıyorum !!! Sonuna kadar destek...”

Sib…:”Ilk gol Giresun valisi nden gelmis. Surprizmi? elbete degil. Ekilen bicilmeye baslandi”

ak…:”Pedofilili olma olasılığı yüksek olan adam. ilk ve orta öğretim çocuklarını tahrik edici buldu heralde. Giresun Valisi...”

sabi..”Giresun valisi ve tum ilgililere birer balkon yaptiralim cunku birtek balkonda ozgurluk yasam tarzlarina ozgurluk nutuklari atiliyor.”

Koca Yalanlar…:”Giresun Valisi yaptığı açıklamaya tepki alınca: "Sizlere hak veriyorum bence eteksiz gelin" şeklinde geri adım attı”

Kem..:”USTALIK DÖNEMİNİN İLK GOLLERİ SAĞANAK HALİNDE GELİYOR - Giresun Valisi'nden etek boyu genelgesi!“

sab..:”Giresun valisi bundan sonra pacali don giy pacalari dizini kapatsin! Sanane milletin etek boyundan...”

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..