Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '14

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Yalova Rizom tatil köyü

Yalova Rizom tatil köyü
 

Genel Görünüm


İstanbul'a 2 saat uzaklıktaki Yalova'da bir tatil köyü Rizom. Bu sene 2.kez gitmiş olduğum bu tatil köyü aslında bayanlara özel havuzu ile islami kurallara uygun tatil yapmak isteyenler için bir alternatif oluşturmak istemiş. Bu sayede muhafazakar kesimden oldukça rağbet gören bir tatil yeri olmaktadır.

Ben kendi gözlemlerimle bu tatil köyünü değerlendirecek olursam, öncelikle deniz tatili yapmak için seçilmiş olan bu denize sıfır konumlu bölgeden malesef denize girmek pek mümkün değil. Yosunlar tüm sahil şeridini işgal etmiş vaziyette, bunları temizlemek için tüm gün dolanıp duran traktör ise sanki nafile bir çaba içindeymiş görünütüsü vermekte olup, bu yosunların rüzgarın etkisiyle yaymış olduğu sert koku da cabası. Dolayısıyla denize ne giren ne de herhangi bir deniz aktivitesi ile uğraşan insan bulmanız mümkün.

Tatil köyünün tam pansiyon olması dolayısıyla sabah öğle akşam çıkan açık büfe yemekler genelde hazır kızartılabilen gıdalardan oluşmakta ve salatalar dışında lezzetli yemek yeme şansınız da pek olmamaktadır. Kahvaltı için yeterli çeşit sağlanmaktaydı fakat öğle ve akşam yemekleri genelde aynı sebze yemekleri ile hazır gıdalarla geçiştirilmekte olup, karnınızı doyurmak dışında bir beklentinizi boşa çıkarmaktadır. Tamamen kapalı bir alan olan restaurantı açılabilen birkaç pencere ile havalandırılmakta fakat yarısı duvarla kapalı olan alandaki gürültü had seviyedeydi.

Erkek, bayan ayrı olan havuz komplekslerinde 3-4 ayrı havuz ile istenen seviye yakalanmış, 2 kaydıraklı bir havuz ile de bu yönde de talebi karşılamaktalar. Havuzdaki aktiviteler malesef eğlencesiz dart atma ve klasik su topu maçından öteye geçememekte. Bunları düzenleyen ekiplerin malesef eğlenceyi yaşatabilecek coşkudan uzak olmalarının payı büyük.

Odalar tatil köyü anlayışını yansıtan baraka tipinde tek katlı 2 odalı yapılardan oluşmakta. 2 günde 1 yapılan temizlik haricinde istediğiniz havlu ve diğer malzemeler de temin edilmekte olup, bizim odanın temizliğini yapan kişi de ayrıca güleryüzlü biriydi. Orman alanın içinde olması ve yürüyüş bölgelerinin bu şekilde düzenlenmiş olması keyifliydi.

Akşamları düzenlenen animasyonlar çocukların ilgisini çekebilen eğlenceli aktivitelerden oluşmaktaydı. Bu alanda aynı zamanda çaylarınızı ilave ücret ödemeden alıp keyifle içebilirsiniz.

Kısacası deniz tatili olarak denize giremeden gelmiş olmak bence ciddi bir eksiklik burası için.

İyi tatiller...

 
Toplam blog
: 11
: 1056
Kayıt tarihi
: 12.10.08
 
 

17 kasım 1985 doğumluyum. Liseyi İstanbul (erkek) Lisesi ' nde okudum. Şu an halen İstanbul Tekni..