Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '13

 
Kategori
Haber
 

Yamyam isyancı Suriyeli askerlerin kalbini yerken görüntülendi

Yamyam isyancı Suriyeli askerlerin kalbini yerken görüntülendi
 

Suriye'deki yamyam (görsel netten alıntı)


Suriyeli askerin kalbini yiyen isyancı: “Yine yaparım” dedi. Bu ne kin bu ne hırs, insanlar savaşın acımasızlığı içinde insanlığını kaybetti, adeta yamyama dönüştü. Savaş çok müthiş bir olay, Allah Ülkemizi savaştan korusun. Bu insanların vicdanları yok insanlıktan çıkmışlar,  bunlara insan bile denemez. Allah savaşa neden olan ülke yöneticilerinin hırsını kurutsun. Halkını düşünen Müslüman bir lider, eyer halkın büyük kısmı onu istemiyorsa çekilir o makamda kalmak için halkını ateşe atmaz, savaşa neden olmaz. Aşağıda internete düşen haberi sunuyorum.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Suriye'de bir askerin kalbini yerken çekilmiş görüntüleriyle tartışma yaratan isyancı, BBC'ye "Aynı şeyi tekrar yaparım" dedi.

"Yamyam isyancı" lakaplı Ebu Sakar, videosunda bir askerin kalbini çıkarırken ve ısırırken görülüyor.

Görüntüde Sakar, askerin kanlar içindeki kalbine ağzına götürürken "Esad'ın köpekleri, kalbinizi ve ciğerinizi yiyeceğiz" diye bağırıyor.‘Siz daha fazlasını yapardınız'

Suriye'de BBC muhabiri Paul Wood'a konuşan Sakar, askerin kalbini yemediğini, gösteri amaçlı olarak yer gibi yaptığını söyledi. Sakar, "Bizim yaşadıklarımızı siz yaşasaydınız, siz daha da fazlasını yapardınız" dedi. İnsan Hakları İzleme Örgütü - Human Rights Watch tarafından savaş suçu işlemekle suçlanan Ebu Sakar, Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve isyancılara silah sağlanması gerektiğini belirterek, "dünyanın yardımlarına gelmemesi halinde birçok kişinin buna benzer şeyler yapmaya mecbur kalacağını" savundu. BBC muhabiri Wood, tezat bir şekilde, Suriyeli isyancılara silah gönderilmemesi gerektiğini savunanların tezlerini Sakar’ın görüntüleriyle savunduğunu aktarıyor. Human Rights Watch, Ebu Sakar’ın daha önce de Suriyeli askerlerle birlikte çarpışırken ölen Lübnanlı Hizbullah üyelerinin cesetleri ile poz verirken çekilmiş görüntüleri de olduğunu bildirmişti. Birleşmiş Milletlere göre, Suriye lideri Beşer Esad'a karşı ayaklanmanın başladığı Mart 2011'den bu yana ölenlerin sayısı 70 bini geçti.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..