Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Yanal neden büyük maç kazanamıyor? (Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor)

Yanal neden büyük maç kazanamıyor? (Fenerbahçe 0-0 Trabzonspor)
 

Fenerbahçe; 7. hafta maçında Trabzonspor ile kendi sahasında golsüz berabere kaldı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Alper (Emre), Holmen (Emenike), Kuyt (Mehmet Topuz), Sow, Webo

Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Giray, Mustafa, Aykut, Yusuf (Janko), Zokora, Malouda, Olcan, Adrian (Abdulkadir), Henrique (Zeki)

Fenerbahçe; yeni sezonda Ersun Yanal ile koşan, mücadele eden bir takım olma yolunda her geçen maç daha fazla yol katediyor. Belli bir standardı yakaladığı da söylenebilir.

Bu coşku ve istekle Trabzon karşısında maça başladı. Henüz ilk dakikada da Holmen ile Onur'un karşı karşıya kaldığını gördük. Fenerbahçe ilk yarı genelinde rakibini kendi alanına hapsetti, Trabzon ise kontra ataklarla gol bulma çabasındaydı.

Fenerbahçe'nin rakibine nazaran daha istekli ve etkili ama daha organize olamadığını söylemek gerekir. Holmen-Alper ikilisinin ileri üçlüye ara pası çıkaramaması, özellikle Mehmet Topal'ın ayağından top çıkarmakta oldukça ağır kaldığını gördük. Buradaki en önemli etken tabi ki Trabzonspor'un orta alandaki fizik gücü üstünlüğüydü.

Ancak, Ersun Hoca'nın kafası hücum ile o kadar meşgul ki, hücuma giden bazı temel taşları atladığı ya da daha az önemsediği görülüyor. Özellikle derbi maçlarında daha çok anlama fırsatı buluyoruz ki, sezon başında kafa yorulan Emenike transfer hamlesi de gereksizliğini her geçen gün gözler önüne seriyor.

Burada bu tansferi önemsizleştiren durum Emenike'nin bir türlü bekleneni verememesinden ziyade, bu takımın 4. bir golcüden daha çok Belhanda tarzı bir oyuncuya ihtiyacının olmasıydı. Eğer ki Alper ya da Salih'ten bir on numara, bir pas organizatörü yaratamıyorsanız, devre arasında bu problemi ciddi bir transfer çalışması ile çözmek şart oldu.

Ersun Hoca'nın da ileri üçlüden biraz kafasını kaldırıp bu bölgeye daha fazla önem vermesi, ofansif kilidin ancak buradan açılacağını görmesi gerekir. İleriye şişirilen toplarla nereye kadar şans kovalayabilirsiniz? Ancak 63. dakikada yapmış olduğu Holmen-Emenike değişikliği, bir derbi maçının orta saha üstünlüğü ile kazanılabileceği gerçeğine oldukça ters düştü.

Ersun Yanal; Fenerbahçe orta alanını son yarım saat boyunca, sakatlıktan yeni dönen ve hazır olmayan Emre ile Mehmet Topal'a bıraktı. Halbuki Sow-Webo-Kuyt üçlüsünün Caner ve Gökhan'ın haricinde orta alandan da desteğe ihtiyacı vardı. Çünkü yanlardan ceza alanına yapılan ortalar, hava topu hakimiyeti yüksek olan Mustafa-Giray ikilisinden sekmiyordu.

Bu sebeple oyundan alınan eğer Holmen ise, yerine giren ancak Salih olur. Emenike'yi Webo'nun yerine alırsınız o ayrı konu. Fenerbahçe, bu akşam çok önemli fırsatlar yakaladı, ancak kaçan fırsatların ve rakibin ayakta kalmasının en önemli nedeni; güçlü Trabzon orta sahası karşısında Fenerbahçe'nin orta alanının boşaltılmasıydı.

Sonradan oyuna giren Mehmet Topuz'un ise her zaman olduğu gibi takıma zerre kadar katkısı yoktu.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..