Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Yanal yabancı kuralını 5+1+4'e evirdi (Gençlerbirliği 0-1 Fenerbahçe)

Yanal yabancı kuralını 5+1+4'e evirdi (Gençlerbirliği 0-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ni tek golle geçerek, 6 haftada ardarda 5. galibiyetle liderliğe yükseldi.

Gençlerbirliği: Ramazan, Tosic, Kulusic, Serkan, Uğur, Petrovic (Oktay), Mervan (Deniz), Gosso (Nizamettin), Jimmy, Özgür, Stancu

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Meireles (Salih), Alper, Kuyt, Sow (Mehmet Topuz), Webo (Emenike)

Ersun Yanal; son haftalarda polemiklere neden olan ileri üçlü tercihini, geçen hafta ifade etmeye çalıştığım gibi, yabancı kuralını 5+1+4 şeklinde avantaja çevirerek çözdü. Takımın vazgeçilmezlerinden Webo, Sow ve Emenike'den birini tribüne göndermektense, kulübede tetikte bekletmeyi tercih etti.

İkinci yarılarda yorgun düşen Webo yerine Emenike'yi sahaya sürerek, son 10 dakikada da olsa yorgun rakip defansını zor durumda bıraktı. Ancak takımda henüz gol bulamayan Emenike'nin üzerindeki stres, takıma adapte olmasını güçleştiriyor.

Özellikle bu akşamki pozisyon tercihlerinde hatalı olan Emenike; gol bulma baskısı ile boş pozisyonda Alper ve Salih'e pas vermek yerine şut atmayı tercih edince takımın 2. golü bulmasına engel oldu.

Ersun Yanal'ın son zamanlardaki durağan orta üçlü tercihi ise Meireles'in sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda dinamik bir hal aldı. Koşan bir Fenerbahçe yaratmaya çalışan Ersun Yanal'ın koşan bir orta üçlü ile ancak bu işi yapabileceği fikrim, maçın ikinci yarısında sahada şekil buldu.

Mehmet Topal-Alper-Salih üçlüsü henüz birlikte oynama alışkanlığına sahip olmasalar da, orta alanda hem ofansif hem de defansif olarak doğru işler yaptılar. Mehmet Topal'ın defansın önünde takıma verdiği güven ile Salih-Alper ikilisi oyunu daha fazla öne taşımayı başardılar.

Orta alanın aktif oyunu, son haftaların en formda oyuncusu Caner'in çabası ve formsuz da olsa Gökhan'ın girişimleri ile Fenerbahçe bu akşam çok önemli gol fırsatları yakaladı. Ancak skoru yakalaması Kuyt ile rakip ceza alanında gelişen bir karambolde gerçekleşti.

Fenerbahçe; koşan, rakibi maçın genelinde zorlayan, önemli oranda gol pozisyonuna giren ve göze hoş gelen bir oyun sergileyen takım olma yolunda ilerliyor. Bu bağlamda katedeceği çok yol varken bu zorlu evrimi maç kazanarak geçirmesi, bu uzun lig maratonunda en önemli moral kaynağı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..