Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

YANARDAĞ PASTASI

YANARDAĞ PASTASI
 

Yanardağ Pasta


MALZEMELER 
*1 adet hazır pastaban
*1,5 paket pötübör bisküvi (bebe bisküvi de olur)
*1  poşet sade veya kakaolu krem şanti 
*1 su bardağı süt
*1 büyük muz
*Biraz ceviz
*Damla çikolata 
*KEKİ ıslatmak için 1 fincan süt
*Hazır çikolatalı sos
*2 yemek kaşığı nutella 

YAPILIŞI 
*Kekin alt tabanını sütle ıslatalım
*Krem şantiyi sütle çırpalım
*İçine bisküvileri kıralım karıştıralım
*Muzu dilimleyelim, ceviz ve damla çikolatayı ekleyelim, karıştıralım 
*Malzemeyi alt taban üzerine kubbe şeklinde düzenleyelim
*Kekin Üst katını 8 parçaya dilimleyerek krem şantili karışım üzerine yerleştirelim *Ben üçgen dilimlere bıçak yardımı ile çikolatalı sostan sürdüm ve üzerine Hindistan cevizi serptim
*En son çikolatalı sosu nutella ile karıştırarak  orta kısma dökelim
AFİYET ŞEKER OLSUN 

 
 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..