Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
TV Programları
 

Yandaş Değil Yoldaş Arayan Adam

Yandaş Değil Yoldaş Arayan Adam
 

Hayatınız da hiç Adem oldu mu sizin, hiç Adem diye birini gördünüz mü ya da tanıdınız mı daha önce ? Evet tabiri caizse adam kelimesini Adem olarak yazıyorum. Söylesenize  böyle sevgili dolu yürek, gözlerinden sevgi fışkıran, yüreği merhamet kalesi kaç adam tanıdınız ki hayatınızda ? Yahu siz ömrü hayatınızda  kaç tane Adem tanıdınız ki adam kelimesinin vücut bulmuş hali olsun ?  Üzgünüm kendi adıma ki daha  şimdi tanıdım Adem ya da adam Kılıççı'yı, şimdi gördüm böylesine güzel yürekli bir adam. Sözlerime başlamadan önce teşekkür ediyorum Adem Kılıççı'ya. Böyle sonsuz güzellikte bir yüreğe sahip olduğu için. Bu yazıyı Adem'in içindeki sevgiyi, yüreğindeki merhameti görmeyen o ''Antisevgi '' olarak nitelendirdiğim kişilere ithafen yazıyorum özellikle.

Yalan yanlış düşüncelerle, antisevgi grubu  kafasındaki kokuşmuş fikirlerle, kirli cümlelerini süsleyip bu güzel adama çamur atmaya başladı yarışma bitmesine rağmen. Bitmek tükenmek bilmeyen kin ve nefretlerini kusuyorlar antisevgi grubu ve hatta bazı yarışmacılar.  Çok sevdiğim bir söz vardır ; ''Benim sevgim senin nefretinden daha büyük.'' Evet bizim sevgimiz Adem'in etrafını çevirdi güzel antisevgi grubu. Sizler bitmek tükenmek bilmeyen kin ve nefretinizle ateş etseniz ne yazar biz siperimizi çelikten oluşturduğumuz sevgimizle, yüreğimizle aldık. Yine soruyorum; hayatınızdan kaç tane Adem geçti böyle sevilip en çok da seven. Gerçekten söylesinize siz kaç kişi tanıdınız böyle bizden böyle içten . Bir çoğumuz  O'nu ''ne yapayım yağmuru mu tutayım'' cümlesini sarf ettiği gün tanıdık.  O gün bugündür Adem'in yağmuru tutması bekleniyor bir şekilde.O kadar saçma sapan eleştiri ve hakaretlere uğruyor ki, her seferinde ''ne yapayım yağmuru mu tutayım'' söylemi geliyor aklıma. Ne kadar da doğru söylemiş meğer Kılıç Ustası.  Her ne olsa illa ki antiler çıkıp, saçma sapan haksız eşleştiriler getiriyorlar Adem'e. O sadece bir yarışmaydı diye haykırısı geliyor insanın. Nasıl görmessiniz ey antisevgi grubu Adem'in gözlerindeki sevgiyi, merhameti, vicdanı, temiz saf kalbini. Sahi size hiç bu şekilde sevgisini uzaktan veya yakından hissettiren biri olmadı mı ? Yarışma modundan kurtulamamış bir çok kişi hala Adem'i fitürsuzca eleştirme hatta saygısızlık boyutuna geçip hakaret etme hakkını buluyor kendilerinde. Hangi hakla  soruyorum size ? '' Otuz saniye gözlerimin içine bakamayan adamlar konuşmaya çalışıyor'' Bu adam çok sabırlı çok. Bu adamın gerçekten sabrı nefretinden kininden çok daha büyük. Kurtulun bu içinizde bolca bulunan kin ve nefretinizden, açın gönül perdelerinizi, görün Adem'in içindeki parlayıp herkesi kucaklayan sevgiyi.

Günler öncesinden yoldaşları O'nu karsılayacağı günü bekledi İstanbul'da. Havalimanında sevgi seli içlerinde karşılıksız sevgiyle bekleyen bir sürü insan. Söylesenize ey antisevgi bu adam bu kadar sevilmese havalimanında saatlerce gözlerinde tarifsiz karşılıksız sevgi olan onca insan  bekler miydi Adem'i ? Tabi ona da bir kulp takarlar .Çünkü onlar antisevgi. Akrabaları dediler, parayla tuttuğu kişileri toplamış havalimanına dediler. ''Dedim tövbe estağfurullah'' İnsaf bu kadar mı yüreğiniz kas katı kesildi. Bu kadar mı duymuyor ağzınızdan çıkanları kulaklarınız?  İnsanlar; işlerini, güçlerini, planlarını ertleyip belki yakından belki uzaktan sevgi dolu adama sevgilierini sunmak için geldiler. Heyecanla ellerinde çiçeklerle bekleyen bir çok kişi. Tevecüh edip, yaşlı genç ,çoluk çocuk orada merhametli yüreği görmeye geldiler. Bu gurur ve sevgi dolu an çoğumuzun gözlerinde bir damla yaş yüreğimizde artan sevgi oldu Kılıç ustasına . Belli ki hiç görmediniz alışık değilsiniz böyle şeffaf birine. Öyle şeffaf biri ki, havalimanında tek tek ilgilendi herkesle. Herkesin gönlünü hoş etmeye çalıştı . Orada bekleyenlere, Adem'in akrabaları diyenlere soruyorum ; kaç tane akrabanız sizi bekler saatlerce havalimaninda ?

Yoldaşları gerçek şampiyonu karşılamak için havalimanında bir yürek oldular. Adem'i karşılamak için zaman ve emek harcadılar. Kim bekleyebilir gerçekten böyle çıkarsızca? İçlerindeki sevgiyi yollara döktüler, yüreklere döktüler, dillere döktüler. O güzel insanlar Kılıç ustasına yaraşır bir karşılamayla hoş gittiler sefa döndüler. Çünkü  O'na yakışırdı bu böylesi sevilmek. Çünkü yoldaşlarını önemseyen adama yakışırdı böylesi hissedilmek.  Kaç tane Adem gördünüz ki hayatınızda veya herhangi bir yerlerde kendi keyfinin kahyasını düşünmeyip sevenlerim üzülmesin diye isteklerinden vazgeçen ?

Siz kabul edin veya etmeyin antisevgi, bu adam bizden tam da evimizin içinden birisi. Yüregine sağlık Swordsman yeniden iyi ki sen dedirtmeye alabildiğine devam ettiriyorsun. Adem sevenlerini unutmadı asla evet. Tanınmaya başladım, iş güç biraz ego biraz kibir de diyebilirdi elbette. Ama o bizim Ademimizdi unutmadı sevenlerini ve her fırsat bulduğunda vakit ayırdı yol arkadaşlarına. Masum, günahsız bir yol arkadaşı vardı Adem'in. Adem'i O'da çıkarsız seviyor hatta emin olabilirsiniz ki en masum ve temiz seven Odur antisevgi.  Harbiden azıcık yüreğinde sevgi kırıntısı olan her yürek, bir kez daha gurur duydu ve iyi ki sen Adem dedi haykırırarak. Evet bahsetmeye çalıştığım kişi Minnoş kardeşimizin ziyaretiydi elbette. Kendisini yürekten seven Minnoş kardeşimizin ziyaretine gitti Adem. Olmayan egosu, olmayan kibri ve içindeki kocaman merhameti ve sevgisiyle zaman geçirdi güzel Minnoşla. Söylesinize ey antisevgiler ! Bu sefer ne diyecektiniz, bu sefer daha ne diyebilirdiniz ? İçini kin nefretle kapladığınız yüreğiniz bu muhteşem buluşmaya da çamur atacak bir şey bulmasın bu kez.

Adem, gerçekten sevginin, merhametin adı sen oldun bu hareketinle. Minnoşun gözündeki o sevgiyi, o ışığı gören herkes sana değil bir defa binlerce defa  hayran kalmıştı. Kaç kişinin hayatında bir Adem oldu ki şimdiye kadar  egolarını bir kenara atmış , kibir kisvesinden arınmış, çıkar düşünmeyen sadece seven ya sadece seven ? O kocaman sevgini Minnoşu ziyaret ederek, bir engelli kızın hayalini gerçekleştirerek bir kez daha kanıtladın bize Adem. Adem sen hep Adem ol sen hep sevgini sun bize. Gözlerindeki parıltıyı, sevgi ışığını, yüregindeki merhameti, vicdanı göremeyenler anlayamaz.  Bize siz gerek değil antisevgi. Bize seven ve sevgili gerek. Bize biz gerek. O  sevgiden sevgilide yürekleri dolup taşıracak kadar bulunmakta. Biliyoruz biz Kılıç Ustası senin yanında yandaşlara değil, seni çıkarsız seven, seni sadece Adem olduğun için seven yoldaşlara yer vardır. Merak etme Adem yoldaşların her zaman seninle ve biz yoldaşların söylüyüruz; Gerek yok bu kadar kin ve nefrete, kin ve nefret bize değil size zarar verir. 

 
Toplam blog
: 6
: 13037
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

1989 Ankara dogumluyum, Ankarada yaşamaktayım, Selcuk üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölü..