Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Yandaş medyadaki kovulmalar

Yandaş medyadaki kovulmalar
 

İnsanlar hayatları boyunca inişler ve çıkışlar yaşarlar. Bu hayat içinde çok normal bir durumdur. İnsanlar bu durumu kabullenir ve durumu düzeltmeye çalışırlar. Mesela, işinizden kovulabilir başka bir iş bulabilirsiniz. Pahalı bir arabaya binerken daha ucuz bir arabaya binmek zorunda kalabilirsiniz. Sevgilinizden ayrılıp başka bir insanla duygusal yakınlaşma içinde olabilirsiniz. Bu tip olaylar hayatın içindeki realitelerdir. Fakat hayatınız boyunca onurunuzu korumak zorundasınız çünkü onur, saygınlık vb şeyler sizin hayattaki manevi kazanımlarınızdır. Bu kazanımlar sizin için çok önemlidir.

 

***

 

Bir kaç hafta önce yandaş medyada işten çıkarımlar oldu. Bu insanlar özgür iradeyle yazı yaşamayıp, yazdığı yazının Hesabını veren insanlardır. Ya da birilerinden sipariş konu alan insanlardır. Yandaş medyayı artık açmamıza gerek yok. Herkesin bildiği rutin bir konu haline geldiler. Ve bir tanesi TV'de bununla gurur duyduğunu söylemişti. Hayret etmiştim. Yalakalığı gururla yapanı ilk kez görüyordum çünkü. Gazetecilik kurallarını çiğneyip ısmarlama iş yapan bu adamları adeta kullan ve at mantığıyla oynatılan. Büyük çoğu sosyal mecrada ateş püskürdü o gün.

 

***

 

Zaten 17 Aralık dönemi gördük ki bu adamlar emir aldıkları yere karşı gelemezler, gelmezler. Havuz Medyası karıştı bu olaylarla birlikte öte yandan bu adamlar bir denileni iki etmedi. Olaylara tepki olarak istifa edenlerde var. Bu olayları Twitter fenomeni cemaat asıllı şahsiyet olan Fuat Avni önceden yazmıştı. Pek aldırış eden olmamıştı ama şahsın iddiaları doğru çıktı. Ayrıca, adamları şov yapar gibi kovmak çok ilginç geldi bana. Adamlar zaten işi tek bir ağızdan yapıyor. Bence o sözde gazetecilere deli paralar vermek yerine yoldan geçen herhangi bir şahsa da aynı işi daha ucuz maliyetle yaptıracaklarını düşündükten sonra bu adamları kovdular. Söylesene Mustafa hal bu iken patron neden seni kovmasın ?

 

-Parantez açmamız gereken bir konu var. Bu şahıslara gazeteci diyemeyiz. Katili, Hırsızı göklere çıkarıp ölen masum çocukları terörist diye yaftalayan ve yukarıda belirttiğim bazı nedenlerden dolayı bu adamlar gazeteci falan değil arkadaş !-

 

***

 

Bahsi geçen gazetelerin sahibi sürekli iktidarla iyi ilişkiler içinde Olmayı hedefliyor. Bu siyasal ranttan. Sadece bu dönem değil geçmişte de durum aynıydı. Bu da gazetelerin ne kadar sömürü düzenine kurban gittiğini gösteriyor bize. Kovulanların bir kısmı Cemaate "örgüt " demedi mesela. Muhtemelen göze batan durumlardan birisidir. Bunların olayı tam bir maskeli balo. Birisi gider öteki gelir. Çarkları böyle işliyor demek ki !

 

***

 

Neyse canım bu olay Gazeteciliğin fıtratında var.

 

Bu kovulmalara Türkiye'de demokrasi ve gazetecilik bitmiştir.

 

Basın özgürlüğüne resmen darbe vurulmuştur.

 

Şaka canım şaka içler acısı halinize gülün istedim.

 

 

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..