Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '14

 
Kategori
İnternet
 

Yandex, Türkiye'de aradığını buldu mu?

Yandex, Türkiye'de aradığını buldu mu?
 

Yandex, bilindiği üzere Rusya’nın en büyük arama motoru (%65) ünvanına sahip internet tabanlı servisidir. Şirketin amacı kullanıcıların aramalarına doğrudan veya dolaylı olarak cevap verebilmektedir. Tüm dünyada 56 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Yandex Rusya’nın yanı sıra Beyaz Rusya, Kazakistan, Ukrayna ve Türkiye’de hizmet vermektedir.

Eylül 2011 tarihinde İstanbul’da açtığı ofisle Türkiye pazarına açılan Yandex, yapmış olduğu reklamların gerek televizyon, gerekse internet dünyasında yer almasıyla hızla tanınan ve merak edilen bir arama motoru haline gelmiştir. Türkiye’de çalışmalarına başladıktan sonra bir bir yeni servislerini hayata geçiren Yandex, oldukça hızlı bir ivme kazanarak kayda değer mesafeler kat etmiştir. Ancak yine de Türkiye’de kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmek zor olduğundan halen Google’ın karşısında rekabet edebilecek potansiyele sahip değildir.

Yandex, her ne kadar oldukça beğeni toplayan kullanıcı faydasını öne çıkaran servisleri hizmete sunsa da daha uzun yıllar Türkiye pazarında yer alması ve kullanıcıları bir şekilde kendisi çekme gayreti içerisinde olması gerekmektedir. Bakalım önümüzdeki yıllarda yandex ülkemizde beklediği sonucu bulabilecek ve hedeflediği kullanıcı oranını yakalayabilecek mi. 

 
Toplam blog
: 5
: 656
Kayıt tarihi
: 29.05.09
 
 

1989 yılında Manisa' nın Demirci ilçesinde doğmuşum. Babam memur olunca güzel ülkemin bikaç ilini..