Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Yandı gülüm keten helva

Yandı gülüm keten helva
 

CERN'in bilgisayar güvenliğinde kara delik çıktı!

Asrın deneyini gerçekleştiren CERN'in bilgisayar sisteminde "kara delik" çıktı, hackerler dalgasını geçti.

CERN'in bilgisayar güvenliği alarm durumuna geçti.

Kendilerine “Yunan Güvenlik Takımı” diyorlar. İnternet aleminde bir ilke imza attılar. Yunan hacker takımı, dünyanın en sıkı korunan sistemlerinden biriyle çalışan CERN'in sistemine saldırdılar. CERN, olayla ilgili açıklamada bulunmadı ancak bilgisayar güvenliğinin gözden geçirilmesine başlandı.

Hacker grubu, CERN’in "Asrın Deneyi" için 10 Eylül’de çalıştırdığı LHC’ye (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı) bağlı CMS detektörünün www.cmsmon.cern.ch adlı sitesine saldırıp dalgalarını geçti. Olay "asıl kara delik CERN'n bilgisayar sisteminde" dedirtti.

Protonların dev dedektörlerden geçtiği sırada CERN bilgisayarlarına giren hackerlar gönderdikleri mesajlarla uyarıda bulunup güvenlik zaafıyla alay etti.

LHC deneyine zarar vermek gibi bir amaçları bulunmadığını belirten hackerlar bu saldırıyı güvenlik açığını göstermek için yaptıklarını söyledi. Dünyanın en büyük deneyini yapan CERN çalışanı bilim adamları daha önce yaptıkları açıklamada, tehdit mailleri aldıklarını söylemişlerdi. (Kaynak: Milliyet)

Hackerler uzaydan gelip “dünyalı biz dostuz” demişler. Olayın tam da bu noktasında kara delik’ten çok Yunan hackerlerının nelere kâdir olduklarını gördük...

Sayılamayacak kadar dolar, müthiş bir sistem, bilim adamları ve sonuç ortada.

Şimdi ne olacak?

Adamlar “biz dostuz” dedi diye hemen kanka mı olunacak?

Bu kadar para bu kadar emek...

Yandı gülüm keten helva...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..