Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yangın tüpü ve çok feci bir kaza

Yangın tüpü ve çok feci bir kaza
 

TRAJİK BİR KAZA HİKAYESİ

Genç adam ailesi ile akraba ziyaretine gittiği Avrupa yakasından Kurtköy’deki evine dönüyordu.

1997 model Renault Broadway marka arabasını keyifle sürüyor ve canı kadar sevdiği iki çocuğunu bıcır bıcır anneleriyle konuşmalarını dinliyordu büyük bir hazla..

Araba son zamanlarda bir iki elektrik arızası yapmış ve tamirciye gitmek zorunda kalmıştı genç adam..

Hayatını özel matematik ve fen dersleri ders vererek kazanıyor ve çok şükür ekmeğini çıkarıyordu.. Zaman zaman dostları ve tamirci takılırdı “Abi yeter artık bu arabayı kullandığın değiştir şunu artık” diye .. Kendisi de bunu istiyordu ama maddi imkanlar yeterli değildi ki .. Zaten bütün kredi kartları doluydu ağzına kadar ve ancak iki yakalarını bir araya getiriyorlardı aile olarak…

Genç adam bunları düşünürken otoyola çıkmışlardı bile.. Burnuna bir koku gelmeye başladı ön taraftan.. Herhalde “dışarıdaki hava kirliliği ve fabrika dumanlarından geliyor” diye düşündü ama işkillenmişti doğrusu ..

Koku biraz sonra artınca iyice işkillendi ve biraz ilerde cepte durmaya karar verdi..

Park yerine gelince hemen sağa çekti.. Arabadan fırladı .. ve kaputu açtı gözlerine inanamadı .. Duman sarmıştı bütün motoru.. Bir anda alevler de başladı ve muazzam bir panik içine girdi.. Ailesini hemen dışarı çıkardı ve arabadan uzaklaştırdı..

Akünün kutup başını çıkarmaya çalıştı.. Başaramadı.. Arkada bir yangın tüpü vardı.. Bagajı açıp onu çıkardı motora koştu.. Tüpü sıkmayı denedi .. ve bir baktı ki tüp boş.. O sırada cepte de kimse olmadığından kimseden yardım da alamıyordu.. Araba gözlerinin önünde alevler içinde yanmaya başladı..

Son bir can havli ile kutup başını çıkarmayı denerken yine LPG ile çalışan araba alev aldı ve büyük bir patlama oldu .. Genç adam yoktu artık… Evet ailesinin gözleri önünde hayatını kaybetmiş ve geride öksüz iki çocuk ve dul eş bırakmıştı ..

Evet sevgili ziyaretçi bu olay gerçekten de olabilirdi.. Ama iyi ki olmadı ..

Evet bu bir hayali hikaye idi.. Fakat bu olayın birebir benzerini bu satırların yazarı yaşadı ve arabadaki “DOLU” yangın tüpü sayesinde hikayenin sonu farklı bitti ve bu satırların yazarı canını ve “ekmek kapısı” olan arabasını yanmaktan kurtardı ..

Lütfen arabanızda “kaliteli” ve “dolu” bir YANGIN TÜPÜ” bulundurun ve mutlaka “kullanmasını” da öğrenin tüpü .. İnanın ki gün gelir sizin de hayatınızı kurtarabilir ..

Lütfen bu iş için de düzgün adam gibi bir marka seçin ..

Sevgilerle

BİR YAŞAYAN :)


Not: Bu konuda çok geniş ve tatmin edici bilgi bulabileceğiniz bir adres var aşağıda; Lütfen zahmet edip 2 dakika bir göz gezdirin ve mutlaka arabanızda dolu "adam gibi" bir tüp bulundurun ..

http://www.kurtarir.com/

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..