Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Yanılsamalar

Yanılsamalar
 

Saygıdeğer beyler!!!

Siz erkelerin biz kadınlardan ne istediğinizi aleni olarak sormak istiyorum bu er meydanında şimdi size? Hangi ruh halidir ki bir kadını av olarak görüp kendi pençenizin altına alıncaya ve yüreğini yaralayıncaya kadar kibar, düşünceli, centilmen, anlayışlı, sevecen, paylaşımcı bir insan, avını elde ettikten sonra da aşşağlayıcı, hakaret eden, hakir gören, ezen, alay eden, can yakan vahşi bir yaratığa dönüşebiliyorsunuz?

Kadınlardan istediğiniz ne? Kendi analarınıza , bacılarınıza ve karılarınıza verdiğiniz değeri ve onların taşıdığı erdemi başka kadınların taşımadığını sizlere düşündüren ne? Her kadın bir ana, bir bacı ya da bir eş değil mi?

En önemlisi de eğer ki kaza ile bir kadın yalnız yaşıyor veya iki bayan arkadaş aynı evi paylaşıyorlarsa. Her yalnız yaşayan kadın sizce özgür kadın demek mi? Ya da özgür olmak zorunda mı? Her şeye açık demek mi? Ya da açık olmak zorunda mı?

Bir kadının peşinden deliler gibi koşuşturan sizlersiniz, sırf elde etmek adına kendinizi komik durumlara düşüren sizlersiniz, iş ki kadını elde edinceye kadar. Eğer ki paranoyalarınız varsa, eğer ki kadınlar canınızı yakıyorsa eğer ki sizleri anlamıyorlarsa neden bu koşturmaca, neden kadınlara olan bu tutku ve neden her şey olup bittikten sonra kadınlara yaptığınız ruhsal eziyet?

İlişki kurma ya da sürdürmede zorlanan sizlersiniz. İstiyorsunuz ki duygu olmasın, hissiyat olmasın, emek olmasın paylaşım olmasın canınızın istediği gibi dalın kadının hayatına canınızın istediği gibi dönüp arkanızı gidin. Eyvah ki kadın size "Nereye?" diye sormasın. Perişan edin kadını. Sorduğuna soracağına pişman edin. Öyle ya sizin bir hayatınız var ve kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Eyvah ki bir kadın size böyle bir cevap versin nereye diye sorduğunuzda. Bir kadının vereceği böyle bir cevap bir cinayet sebebidir hem de hafifletici bir cinayet sebebi.

Kadınlar sizin için ne anlam ifade diyor? "Ne onlarla ne onlarsız" yapabiliyorsunuz. Hem korkuyorsunuz kapana kıstırılmaktan, tuzağa düşürülmekten, kafeslenmekten, üzerinde hakimiyet kurulmasından hem de istediğinizi elde edinceye kadar ne yapacağınızı şaşırıyor her şeye razı köle giyisisini üzerinize giyiveriyorsunuz. İlişkiden anladığınız nedir? soruyorum size.

Çocuk gibi olanlar sizlersiniz? Hem kadınınız sizi sahiplensin, şevkat göstersin, arkanızda olsun istiyorsunuz hem bağlanma korkusu taşıyorsunuz. Serüven yaşamak istiyorsunuz. Kiminle yaşayacaksınız serüveni ? Hiç de serüven merakı olmayan, macerayı hiç sevmeyen evini yuvasını arayan kadınlarla. Sonra da kadınları acıtarak, aşşağılayarak, küçülterek, türlü çirkinliklerle (size tutunmak , kanatlarınızın altına girmek isteyen kadını) bir şekilde rencide edecek davranışlarda bulunuyorsunuz. Neden?

Tamam savaşçısınız ve savaşçı olmanız dolayısı ile de saldırıp can yakmak özünüzde var , fakat savaşçı olmanız dolayısı ile bir özelliğiniz daha var kalkanlarınız. Kadınların saldırılarını çok kolay savabiliyorsunuz. Ya kadınlar?Sizin o acımasız saldırılarınızdan korunabiliyorlar mı sanıyorsunuz?

Evet bir kadınla birlikte olmak oldukça zor. Hele korkularınızla, güvensizliklerinizle, inançsızlıklarınızla, hayal kırıklıklarınızla daha da zor. Ayrı dünyaların insanlarının ortak bir dünya oluşturması imkansız belki de ve bu imkansızı başarmak adına ödenen bedel ağır.

Aslında kendinize olan güvesizliğinizden kaynaklanıyor her şey. Siz aldatıyor, acıtıyor, yakıyor yıkıyor, anananza bacınıza eşinize farklı sokaktaki kadına farklı davranabiliyorsunuz ya, kadınlar da aynı sizler gibi diye düşünüyorsunuz. Böylesi kolayınıza geliyor çünkü. Ben yapıyorsam, kadın da yapıyordur. Ben böyleysem, kadın da böyledir.

Hele ki kadın biraz mücadeleci, girişken, öz güven sahibive ağzı laf yapan bir kadınsa.Hemen etiket yapıştırılır anlına, yafta asılır boynuna.

Bu gün, bir tesadüf eseri hiç tanımadığım altı yedi hemcinsimle bir aradaydım.Kimimiz sarışın, kimimiz kumral kimimiz kısa boylu , kimimiz uzun, kimimiz şişman, kmimiz zayıftık.Kimimiz bekar , kimimiz boşanmış, kimimiz evli idik.Hiçbirimiz yüzüne bakılayacak kadar çirkin olmadığımız gibi aksine içimizde oldukça güzel ve alımlı bayanlar da vardı. Ne ilginçtir ki hepimizin hikayesi aynı idi. Maruz kaldığımız davranışlar ve sözler aynı idi. En ilginci evli olan arkadaşımızın söylemi idi. Biz sanırdık ki sadece bekar kadınlar tacizciler karşısında aciz.

Elbette ki siz erkekleri bu kadar cüretkar, bu kadar ruhsuz , bu kadar acımasız, bu kadar duygusuz yapanlar yine biz kadınlarız. İlişkilerde iki kişi vardır. Sizin yanılsamanız her kadını aynı kefeye koymanız. Ama unutmayın ki aynı yanılsama kadında da var. Bu tarz yanılsamalar iki cins arasındaki ezeli sorunların asla çözümü olmayacaktır lütfen unutmayalım.

 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..