Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '06

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Yanıyorlar

Ormanlarımız yanıyor. Yurdumun ciğerleri yanıyor. Neden her yaz sezonunda orman yangınları başlar, çok merak ediyorum. Bu yaz mevsimlerinde mi suç, insanlarımızda mı? Tamam piknik, sigara izmariti ama bir kasıt unsuru hiç yok mu?İnsanımızın bu kadar duyarsız olduğunu zannetmiyorum.

Aklıma kötü şeyler geliyor, şöyle ki; ormanların yanmasında çevredeki insanların bir kazancı var mı? Bu yanan orman arazisinin rant olarak ne kadar bir değeri var, bu ranttan faydalanacak kişiler kimlerdir? Bir de orman yangınları hep Akdeniz ve Ege'de başlar? İklim özelliklerinden mi?

Tarihe baktığımızda orman yangınlarının ne sıklıkta nerede olduğu hakkında pek bilgimiz yok. O zamanlar Ege ve Akdeniz bu kadar popüler değildi belki, değil mi?Bence bütün bu yangınların sebebi %95 ile insanlardır. Şu anki bilinç düzeyi ile yangınların insan kaynaklı olduğu açıktır. Ama bu günü kurtarmaya kalkarsak, yarın ne olacak, gelecek ne olacak? Bu arazilerden rant elde edenlerin çocukları ormanı ağacı, oksijeni bulabilecek mi?

''Yarın kıyamet kopacağımı bilsen bile ağaç dik.'' Bundan güzel çevrecilik olur mu? Maalesef kıyamet gelmesine gerek kalmadan ağaçlarımız kalmayacak.

Lütfen ormanlarımıza, çevremize, doğaya sahip çıkın! Onlarsız biz bir şey değiliz!

 
Toplam blog
: 4
: 817
Kayıt tarihi
: 21.08.06
 
 

Karadeniz doğumlu olmam nedeniyle, doğa ve çevreye çok duyarlıyım. Hayat felsefem; insanlığı amaç pa..