Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Yanıyoruz

Yanıyoruz
 

Gün geçmiyor ki, yeni bir yangın haberi almayalım.

Haber bültenlerinde yangın haberleri alışıldık cümlelerle veriliyor.

Televizyon haberlerini izleyenler, kanıksadıkları bu haberlerin ardından gelecek politik haberleri bekliyor. Göz ucuyla baktığı yangın haberleri, hiç bir duygu uyandırmıyor.

Yaz gelince, güneşli günlerin yaşanması, yaz meyve ve sebzelerinin bollaşması ne kadar olağansa, orman yangınları da o kadar olağan gelmeye başladı.

Duyarlılığı ile tanınan Türk Toplumu'nu tanımakta zorlanır oldum.

Ateş Düştüğü yeri yakıyor.

Geçen hafta Çanakkale, bu gün Antalya ve Marmaris.

Kültür Bakanı, "Hiç bir zaman ormanı yok etmek gibi bir amacımız olamaz" diyor. Bu sözleri neden mi söylüyor? Kamuya ait taşınmazların işgali cezai işleme konu olamayacak ya. O nedenle söylüyor.

Bu gün Marmaris'de orman yangını vardı. Marmaris, Armutalan Oteller Bölgesi yakınlarında bulunan hektarlarca orman kül oldu. Yaşama alanı olarak bu ormanları seçen milyonlarca canlı ile birlikte.

Ne olacak bu yanan oman alanı? Yeniden orman yapısına kavuşturulacak mı? Yoksa, o bölgede bulunan bir otel tarafından "İ Ş G A L" edilip; hiç bir cazai işleme konu olmayacak mı?

Hazırlanın dostlarım. Bu yaz, çok orman yangını haberi alacağız. Televizyonlar, gazeteler, radyolar, haber bültenleri;"Ciğerlerimiz Yanıyor" diye verecekler bu haberleri. Şöyle göz ucuyla bakacak ve ardından gelen haberleri merak edeceksiniz.

Birileri ellerini oğuştururken, birileri "Hiçbir zaman ..." diye başlayan demeçler verecekler.

Sonra? Sonrası yok ki..





Fotoğraf: 27 Haziran 2008 KanalD Ana Haber Bülteni'nden


Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.




 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..