Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yankesiciler ve hırsızlara karşı dikkat ve de dokuz metod..

Yankesiciler ve hırsızlara karşı dikkat ve de dokuz metod..
 

Havaların ısındığı bu günlerde sıcak insanları bunaltırken dikkatleri dağıtıyor,kalabalık yerlerde, alışveriş merkezlerinde, otobüslerde, dolmuşlarda kalabalık, ana caddeler metropolün ağır caddeleri insan dolu yaz ve tatil, tatile gidenler gitti, gitmeyenler İstanbul'da kalıp buraların tadını çıkarmaya çalışıyor.Ama günümüzde hırsızlar ve yankesiciler en ufak fırastı değerlendirip vatandaşın canını yakıyor.Malına canına zarar veriyor.Bu durumda yapılması gereken tedbiri elden bırakmadan önlem almak, onların çalışma şekillerini öğrenip en ufak şüphede kendimizi ve malımızı korumak zorundayız. Aksi takdirde masum insanların alın teri emeğini çalan bu insan müsfeteleri, çalmaya,zarar vermeye devam edecekler çünkü yankesicilere ve hırsızlara karşı kanunlarımız yetersiz.

Örneğin benzincide aracımızı terk etmek zorunda kalırsak anahtarı üstünde bırakmamalıyız.Para ödemek için gderken aracımızı kitleyip gitmeliyiz.

Kalabalık minübüslerde ve otobüslerde cüzdanımızı ve telefonumuzu kontrol altında tutmalıyız.Cebimize yüklü miktarda parayla dolaşmamalıyız.,

Tatile çıkarken evimizin kapı önüne terlik v.s bırakmalıyız. Bir odanın lambasını yanık bırakarak evde insanlar var izlenimi yaratmalıyızki dışardan evde kimse olmadığı anlaşılmasın, ayrıca yine komşulara tatile giderke evi arasıra kontrol etmelerıni isteyebiliriz.

Geçenlerde Polisimizin açıkladığı YANKESİCİLİKTE DOKUZ METOD diye açıklamada bulundular,şimdi bu dokuz doğruyu inceleyerek karşılaştığımızda kendimizi ve malımızı koruyabilelim.

KALDIRIMCILIK, Dükkan önlerindeki malları alıp giderler...

KAPIKOLCULUK, Dolmuşta kapı veya cam için uzanırken, cüzdan çalarlar...

MUSLUKÇULUK, Camilerde abdest alırken ceketinin üzerine kendi çeketlerini asarak cüzdanı aşırırlar...

PİSLİKÇİLİK, Kurbanın üzerine tükürür, mendiliyle silerken cüzdanı çeker...

HAPÇILIK, Otobüslerde dostluk kurduğu kişileri uyku hapıyla soyar...

ZARFCILIK, İki yankesici bir zarf yüzünden kavga ederler, meraklı kalabalık potansiyel mağdurdur...

VAY BABAMCILIK, Kurbana " vay babam" deyip sarılır,cüzdanını çalar...

SÖĞÜŞÇÜLÜK, Trende, vapurda uyuyanların cüzdanını çalarlar...

TAVCILIK, Karşısındaki kişiye kadın bulacağını söyleyip, parayı alır kaçar...

İşte yukarda yankesicilerin dokuz metodu bu metodları size tanımadığınız biri yapmaya kalkarsa aman dikkat hemen cüzdanımızı ve değerli eşyalarımızı koruma altına almaya çalışalım, temiz, doğru insanların içersinde bu hırsızların, yankesicilerin,kapkaççıların eriyip yok olması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..